Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder al 8 jaar zonder rijbewijs

Toegevoegd: 29-11-2013, 13.49 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES – Omdat hij op de A58 ter hoogte van Goes een leeg pakje sigaretten uit het raam van zijn auto gooide, werd een bestuurder vanmorgen even na 10.00 uur door de politie aan de kant gezet. Bij het uitschrijven van de bekeuring bleek dat zijn rijbewijs al lange tijd verlopen was.


Eenmaal aan de kant gezet werd de bestuurder, een 78-jarige inwoner van Nieuwkoop om zijn rijbewijs gevraagd. Al snel werd duidelijk dat dit rijbewijs maar tot 2005 geldig was. Tot zijn eigen schrik ontdekte de bestuurder zo dat hij al acht jaar met een verlopen rijbewijs reed.

Omdat zijn rijbewijs na dit lange verloop niet meer voor automatische verlenging in aanmerking komt, moet de man opnieuw les nemen en examen doen. De politie nam het oude rijbewijs in beslag, maar liet het verder bij een waarschuwing voor de geschrokken man.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaren (30-11-2013 om 01:06)
Wat is het verband tussen het verlengen van het rijbewijs en het kundig zijn van de rijvaardigheid m.a.w. als je vergeet te verlengen kan je dus ineens niet meer kundig rijden. Mijn inziens gaat het nog altijd om het kundig rijden en niet om een administratieve fout oftewel papieren rompslomp.
Ronald (29-11-2013 om 23:56)
Ik vind het echt belachelijk dat iemand die al 8 jaar zonder rijbewijs rijd een Waarschuwing krijgt omdat ie zonder rijbewijs rijd, als je zelf met slecht licht rijd of 2 km te hard krijg je toch ook een boete dan verdien je echt de nobelprijs kl***zakken
Nel (29-11-2013 om 19:32)
Normaal moet deze man toch een oproep krijgen dat hij gekeurd moet worden voor zijn rijbewijs..? dan wordt dat toch gecontroleerd. Is toch eerder iets fout gegaan denk ik...of hij het met opzet heeft gedaan betwijfel ik...!!!!
Leo (29-11-2013 om 17:54)
Uuuh,en oproep voor een keuring hangt af van de tijd. Als die om de 10 jaar is zla het er net tussenin gezeten hebben. Maar het verlopen van je rijbewijs zou pas sinds de invoering van Mijn Overheid aan de eigenaar gemeld moeten worden. Maar we weten allemaal hoe de overheid werkt?
Lian (29-11-2013 om 17:33)
En op die leeftijd een afval uit het raam gooien....je zou eens bij bochten moeten kijken....ik zou me schamen om afval zo neer te gooien.
Renee (29-11-2013 om 15:59)
Natuurlijk mocht hij niet verder rijden,maar is er ook niet iets foutgegaan met herinneringspost voor verlenging?? Vroeger heb ik ook wel eens hard moeten lopen om op tijd te verlengen. Je kan toch ook zomaar tien jaar dood liggen in je huis,of niet soms.
Cookie-instellingen beheren