Weerbericht:
Buien en in de kustprovincies af en toe zware windstoten
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

Politie en AID nemen 140 verwaarloosde dieren in beslag

Toegevoegd: 21-03-2006, 16.42 uur
Door: Politie Zeeland

THOLEN - Politie Zeeland heeft dinsdagmorgen in samenwerking met de AID 39 runderen en ongeveer 100 schapen en geiten in beslaggenomen op een boerderij in de gemeente Tholen.

De verwaarloosde dieren stonden tot in hun middel in de poep in de ingevallen stal en stonden met touwen vast. Er liep een kalf met een touw rond zijn nek waaruit het bloed stroomde. Het touw was in zijn nek gegroeid. De dieren hadden niet te drinken en niet te eten.

Van 1 van de paarden waren de hoeven gespleten. Op het terrein lagen diverse kadavers van pas gestorven runderen en kalveren. Verder trof men bestrijdingsmiddelen aan waarvoor hij geen licentie had. In een caravan op het terrein trof men een 43-jarige Bulgaarse vrouw aan die al in mei 2004 het land uitgezet was.

De 39 runderen en ongeveer 100 schapen en geiten zijn elders ondergebracht. De 52-jarige eigenaar is in verzekering gesteld evenals de 43-jarige vreemdelinge.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren