Weerbericht:
Buien en in de kustprovincies af en toe zware windstoten
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Wederom vijfhonderdponder gevonden in Breskens

Toegevoegd: 21-03-2006, 20.05 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

BRESKENS - In Breskens is vanmiddag opnieuw een explosief gevonden. Op 14 februari werd in het dorp ook al een explosief gevonden.


Het explosief werd vanmiddag aangetroffen op het terrein van de voormalige CITO-garage. Dat gebeurde tijdens sloop- en saneringswerkzaamheden die daar plaatsvinden ter voorbereiding van het woningbouwplan 'De Remise'. Het explosief, een vijfhonderdponder, is veilig gesteld en afgedekt zodat de bom geen gevaar kan opleveren voor de omgeving.

In de Roode Polder werd vorige maand eveneens een vijfhonderponder gevonden. Het Explosieven Opruimings Commando (EOC) zal de bom bij de Remise vermoedelijk tegelijk demonteren met de bom uit de Roode Polder. De ruiming van deze andere bom stond gepland voor maandag 10 april. Deze datum wordt niet gewijzigd.

Donderdag vinden voorlichtingsbijeenkomsten plaats over de ruiming van de explosieven. Tijdens die bijeenkomsten zal de gemeente toelichting geven op de ontruiming. Mensen uit Breskens met vragen kunnen bellen met het Team Voorlichting van de gemeente Sluis: 0117-457122 of 0117-457124.

De bewoners van Breskens zijn per brief door burgemeester Sala op de hoogte gesteld van beide bomvondsten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren