Weerbericht:
Vandaag zonnig, morgen van tijd tot tijd regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Veel rook bij grote brand Nisse

Toegevoegd: 05-12-2013, 14.07 uur - Update: 09-01-2014, 22.41 uur
Door: Roland de Jong

NISSE - Bij een grote brand aan de Drieweg in Nisse is donderdagmiddag behoorlijk veel rook vrijgekomen.

De brand brak rond 12.50 uur uit in een grote loods op het terrein van een bedrijf. In de loods lagen onder meer autobanden opgeslagen. Dit zorgde er voor dat de brand zich snel ontwikkelde en er enorm veel rook vrijkwam. De brandweer schaalde binnen korte tijd op naar grote brand. Inmiddels is er opgeschaald naar een GRIP 1 situatie.

Meer dan tien brandweervoeruigen werden ingezet om de brand te bestrijden. Na het uitbreken van de brand is het bedrijfsterrein direct ontruimd. Er vielen geen gewonden. Volgens de brandweer wordt de loods als verloren beschouwd.

De Waarschuwings- en Verkenningsdienst van de brandweer uit Wolphaartsdijk werden ingezet om samen met de Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) metingen te doen. Men onderzocht of er sprake is van hoge concentraties gevaarlijke stoffen. Bij de brand zijn geen hoge concentraties gevaarlijke stoffen waargenomen.

De rook trok mede vanwege de sterke wind richting de A58 en 's-Heer Abtskerke. De Veiligheidsregio Zeeland heeft omwonenden uit voorzorg geadviseerd om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. Rond 15.15 uur meldde de brandweer dat bewoners van 's-Heer Abtskerke niet langer binnen hoefden te blijven.

Rond 14.45 uur was de brandweer de brand meester. Het nablussen zal nog enkele uren in beslag nemen.

 

 

 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lw (5-12-2013 om 16:04)
Sterkte voor fam bosman en personeel, heel erg. We weten hoe het is.
Jarno (5-12-2013 om 15:17)
De brand is een eind gedooft. gelukkig geen gewonden!! het was een erg grote brand.
E.C (5-12-2013 om 15:11)
Zag de rook vanmiddag al in Goes...duidelijk brand...stonk ook erg...maar niemand wist toen nog wat er aan de hand was...Sterkte familie Bosman!!!
Truusje (5-12-2013 om 14:44)
Verschrikkelijk zeg, daar gaat je bedrijf dan! Ben er net even wezen kijken, toen er nog geen brandweer was, maar echt zoveel rook heb ik nog niet vaak gezien hoor!
NB (5-12-2013 om 14:31)
De rookontwikkeling is goed te zien op Noord-Beveland. Trekt over Oosterschelde. Succes met deze brand, de wind maakt het er niet makkelijker op :-(