Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het zuiden (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Grote drugsvondst op stranden

Toegevoegd: 06-12-2013, 14.19 uur - Update: 06-12-2013, 16.51 uur
Door: Roland de Jong

WESTKAPELLE - Op stranden aan de Walcherse kust is vandaag een grote drugsvondst gedaan. Er zou een flink aantal pakketten cocaïne zijn aangespoeld.

Volgens de politie zijn er tientallen pakjes met coke aangespoeld. In totaal zou het gaan om meer dan 100 pakketjes. Ze zouden per stuk 1 kilo wegen en een waarde hebben van circa 50.000 euro. De pakketjes zijn dichtgetaped dus het is nog niet zeker of het daadwerkelijk om cocaïne gaat, maar het vermoeden dat het inderdaad om coke gaat is groot. De herkomst is nog niet bekend.

De drugs werd gevonden op de stranden tussen Westkapelle en Oostkapelle. Vanmorgen rond 06.00 uur vond een strandbezoeker het eerste pakketje. Hij waarschuwde de politie. Een groot aantal douanebeambten speurden vanochtend en vanmiddag samen met de politie en het waterschap de Walcherse stranden af. Onder meer bij Domburg, Oostkapelle en Westkapelle werd gezocht. Bij hoog water is de zoektocht tijdelijk gestaakt. Na hoogwater zal er opnieuw worden gezocht.

Er werden diverse pakketjes aangetroffen. Ze zijn circa 25 bij 15 cm en omwikkeld met witte, grijze of zwarte tape. Om de gevonden drugs veilig te transporteren werd een speciale eenheid van de douane ingezet. Ook kwamen leden van de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de Zeeuwse politie met spoed ter plaatse.

De drugs werden afgevoerd vanaf het terrein bij het KNRM-station aan de Zuiderhoofdweg in Westkapelle. Alle pakketten zijn in beslag genomen en worden door de douane overgebracht naar een opslagplaats.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerrit (7-12-2013 om 17:05)
@Jolanda, sommigen vinden het waard om voor die pakketjes te schieten.... 50.000 euro per pakketje is toch ruim 5 miljoen euro wat daar op het strand lag. In dat geval zou ik ook een kogelwerend vest aantrekken, want voor zoveel geld gaan criminelen over lijken!!
Yf (7-12-2013 om 12:37)
Jij zou het wel weten? Over de rug van een ander rijk??? Worden. Meehelpen aan verspreiding hier van? Jij hebt vast geen kinderen
Iceman (7-12-2013 om 07:58)
@jolanda zou het mogelijk zijn, gezien het feit dat het hier om miljoenen gaat dat deze criminelen geïnteresseerd zijn in hun handel terug te krijgen en dan niet met een kopje koffie verschijnen?
Mar (7-12-2013 om 07:17)
Domme reakties over die autoos zeg wat boeit dat nou in wat voor autoos de politie rijd schiet er niks mee op en de daders hadden ze al langer in het vizier en wapens zijn nodig omdat er wel eens van de criminelen op wacht staan om de drugs aan te nemen van een ander bootje dus voor alle veiligheid
Waschappel (7-12-2013 om 01:19)
Zie daar, westkapelle toch nog niet zo'n saai dorp als dat de meeste denken!
Jolanda (6-12-2013 om 23:02)
Zijn ze bang dat die pakjes gaan schieten,ik zie kogelvrijevesten......