Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

GRIP 1 voor incident in westbuis Westerscheldetunnel

Toegevoegd: 22-03-2006, 13.07 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

ELLEWOUETSDIJK - De hulpdiensten zijn uitgerukt naar een brandmelding in de Westerscheldetunnel.

Rond tien voor één werd gemeld dat er rook kwam uit één van de electriciteitskelders in de westbuis van de tunnel. Brandweer, politie en ambulancedienst zijn uitgerukt om te controleren of het om een serieuze calamiteit gaat. De tunnel is uit voorzorg in beide richtingen afgesloten.


Een woordvoerder van de NV Westerscheldetunnel heeft aangegeven dat er tot nu toe nog geen brand is geconstateerd. Wat de melding heeft veroorzaakt is echter nog niet bekend. Momenteel wordt nader onderzoek verricht in en rond de kelder.

Zoals gebruikelijk bij een incident in de tunnel zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt. Onder meer de tankautospuit 4738, de verbindings/commandowagen 4292, het haakarmvoertuig 4768, het schuimblusvoertuig 4761 en het Snelle Interventie Voertuig (SIV) 4760 zijn uitgerukt naar de tunnel.

Rond vijf over één werden de officieren van dienst geneeskundig opgepiept met de melding dat inmiddels een GRIP-1 situatie was afgekondigd voor het incident. Ook de Officieren Van Dienst van de brandweer zijn overigens gealarmeerd voor het incident.

Vannacht werd overigens nog geoefend op een calamiteit in de tunnel.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren