Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 12 km

Man ramt politieauto bij achtervolging

Toegevoegd: 08-12-2013, 13.02 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - In Terneuzen heeft een 24-jarige man vannacht een politieauto geramd toen hij een alcoholcontrole wilde ontvluchten. De man bleek niet gedronken te hebben.  Waarom hij er dan toch vandoor ging, is nog niet duidelijk.


De politie wilde de man, een Terneuzenaar, laten stoppen op de Scheldeboulevard. Hij ging er echter vandoor en een achtervolging was het resultaat. Op een gegeven moment ramde de man achteruitrijdend een politievoertuig.

Toen de man via een fietspad en een groenstrook wilde vluchten, botste hij tegen een stoeprand. Hierdoor kon de auto niet meer verder rijden. De automobilist en een 19-jarige passagier uit Terneuzen vervolgden te voet hun vluchtpoging.

Kort daarna kon het tweetal aan de Vondelstraat en Guido Gezellelaan worden gearresteerd. De 24-jarige man kan op een proces-verbaal rekenen voor roekeloos rijgedrag en het negeren van stoptekens. Hij bleek echter niet te hebben gedronken. Onderzocht wordt nog waarom hij er dan toch vandoor ging.

Reeks controles

De controle in Terneuzen maakte onderdeel uit van een reeks controles in Zeeuws-Vlaanderen. Er werd ook gecontroleerd in Sas van Gent en Axel. Van de 437 gecontroleerde bestuurders waren er acht in overtreding. Een 48-jarige man uit Philippine blies een waarde van 320 ug/l en een 69-jarige man uit Koewacht blies een waarde van 270 ug/l op het ademanalyseapparaat.

Een 50-jarige man uit Heikant blies een waarde van 235 ug/l en betaalde direct de boete van 357 euro. Een 41-jarige inwoner van Terneuzen blies een waarde van 910 ug/l. Het rijbewijs van de beginnende bestuurder is ingenomen en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Een 21-jarige vrouw uit Terneuzen blies 375 ug/l. Ook haar rijbewijs is opgestuurd, omdat zij een beginnend bestuurder is. Een 51-jarige man uit Terneuzen kreeg een boete opgelegd van 357 euro, omdat hij boven de wettelijke limiet van 220 ug/l zat.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harm (8-12-2013 om 20:40)
1e week december.... Zo voorspelbaar... dom van de bestuurders omdat ze gedronken hadden en om dat dit het 10e jaar op rij deze actie gehouden word in zwsvl
Germaine (8-12-2013 om 15:02)
Deze bestuurder zou zijn rijbewijs ontnomen moeten worden!!! Of opnieuw rijles nemen!!!!
Cookie-instellingen beheren