Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
116 files van totaal 459 km

Aanhoudingen om XTC en vuurwerk

Toegevoegd: 11-12-2013, 15.11 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES - De politie heeft diverse aanhoudingen verricht in een groot onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk en XTC-pillen. Drie hoofdverdachten zitten vast.


Aanleiding voor het onderzoek zijn aanhoudingen in Krabbendijke op 14 november  van een 21-jarige man uit de gemeente Reimerswaal en een 20-jarige man uit Goes. Zij werdenbetrapt op het verkopen van illegaal vuurwerk aan twee Brabanders. Op dat moment zijn er 12 dozen met in totaal 12.000 zogenaamde nitraten, illegaal vuurwerk van een zwaar kaliber, aangetroffen.

Tijdens het verhoor komt naar voren dat de 21-jarige man ruim een week daarvoor ook al een keer in Goes is aangehouden voor het in bezit hebben van 42 XTC-pillen. De twee Brabanders zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Verder onderzoek leidde vervolgens naar een woning in 's-Heer Arendskerke. Hier zijn op 16 november nog 21 dozen met in totaal 21.000 nitraten aangetroffen. De 62-jarige bewoner is eveneens aangehouden, maar kon naar verhoor weer naar huis.

Een dag later op 17 november is de vermoedelijke leverancier van het illegale vuurwerk en de XTC-pillen aangehouden. Deze verdachte, een 21-jarige man uit Goes, had bij zijn aanhouding 3.700 euro in contant geld op zak. Omdat het vermoeden bestond dat hij dit met criminele handelingen had verdiend, werd het geld inbeslaggenomen. Tijdens een doorzoeking van zijn woning werden 540 XTC-pillen en ongeveer 30 gram cocaïne gevonden. Ook deze man was geen onbekende van de politie. Vorig jaar december had bij in zijn garagebox 800 kilo zwaar illegaal vuurwerk opgeslagen.

Ook diverse kopers van het vuurwerk en de pillen zijn aangehouden en aan de tand gevoeld door de recherche. Op 27 november  werd bij een 19-jarige inwoner uit Krabbendijke op zijn kamer 1.500 nitraten en 45 zogenaamde Cobra 6 aangetroffen. Ook dit vuurwerk behoort tot de categorie zwaar illegaal vuurwerk. De volgende dag op 28 november vond de recherche op de kamer van een 18-jarige Krabbendijkenaar nog eens 60 nitraten. Daarnaast zijn er nog zes andere personen aangehouden en verhoord voor het kopen van illegaal vuurwerk en XTC-pillen. Het onderzoek is nog niet geheel afgerond. Meerdere aanhoudingen en verhoren worden dan ook niet uitgesloten. De drie hoofdverdachten zitten nog vast.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cord (12-12-2013 om 12:19)
Gewoon laten werken als bijkomende straf in een afkick centrum en het brandwondencentrum.
Dr acula (12-12-2013 om 07:59)
Het word steeds duidelijker volgens het strafrecht in Nederland,lichte misdaad en economische delicten lonen en de straffen zij een lachertje, een duidelijke lijst hanteren,minimaal 2 dagen direct vastzetten en vandaar naar gelang strafbaar feit omhoog lopend,misschien krijgen we dan weer respect.
Junks en gajes (11-12-2013 om 22:28)
Lijkt me slim, om die gasten hun baas te bellen, of het uwv in te lichten! Klaar met werken! Ontslag! Geen uitkering en geen bijstand! Werken met je donder! Aanpakken die lui. Profiteurs!
HollandFAIL (11-12-2013 om 17:12)
Hebben die geen werk overdag of zo ? en zo ja, welke werkgever huurt er nu drugsdealers/bommengooiers ? en dat ze nog een uitkering zouden hebben is mij nu onvoorstelbaar, dus dat zal wel. nederland betaald ten slotte ook spookambtenaren in gaza, dus waarom niet iedereen gratis geld toestoppen ?
Cookie-instellingen beheren