Weerbericht:
Bewolkt en af en toe regen, later stevige buien en veel wind
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Vrachtwagen met vis in brand op Rijksweg A58

Toegevoegd: 22-03-2006, 23.49 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

RILLAND - Op de Rijksweg A58 heeft vanavond brand gewoed in een vrachtwagen met vis. Er zijn geen gewonden gevallen.

Rond negen uur werd gemeld dat op de zuidbaan (rijrichting Bergen op Zoom) brand was ontstaan in een vrachtwagen die geladen was met mosselen en oesters. Daarop alarmeerden de centralisten van de Regionale Alarmcentrale Zeeland (RAC) de tankautospuit 4735 van de vrijwilligerspost Rilland.

Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen bleek dat het om een forse brand ging. Zodoende werd ook de CAFS 4761 van de brandweerpost in Borssele onder prioriteit één ter plaatse gevraagd. De brandweerlieden hebben de brand geblust.

Als gevolg van de brand moest de zuidbaan tijdelijk worden afgesloten voor al het verkeer. Tussen Rilland en het knooppunt Markiezaat werd de A58 volledig afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via de naastgelegen N289. Via de toerit Hoogerheide kon men de A58 weer op.

Na het blussen van de brand kon gestart worden met de bergingswerkzaamheden. Omdat een deel van de lading nog bruikbaar was is besloten een deel van de lading over te laden in een andere vrachtwagen. Hierdoor werd de A58 nog langer afgesloten.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren