Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 365 km

Jongens stichten brand in Philippine

Toegevoegd: 20-12-2013, 17.32 uur
Door: Roland de Jong
PHILIPPINE - Drie jongens uit de gemeente Terneuzen hebben donderdagavond in Philippine een bushokje en een kozijn van een gymzaal in brand gestoken.


Een oplettende voorbijganger zag de jongens brandstichten in het bushokje aan de Braakmanweg. Hij belde direct de politie. Als deze arriveert zijn de daders gevlogen maar na een tijdje zoeken in de omgeving zien agenten drie jongens brand stichten bij het kozijn van een gymzaal aan de Laureijnestraat.

Ter plekke kon direct een 13-jarige jongen in de kraag worden gevat. De twee anderen, beiden 12 jaar, wisten te ontkomen. Ze konden later alsnog worden gepakt.
Alle ouders zijn door de politie ingelicht over de activiteiten van hun kroost.

De jongens worden doorverwezen naar HALT. De gemeente is voornemens om de aangerichte schade te verhalen op de ouders.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vanessa (21-12-2013 om 22:46)
@Job dat is een beetje dom antwoord. Je weet niet hoeveel tijd er tussen het aansteken en bellen van de politie zat. De voorbijganger zag het en belde de politie. Dacht je nu dat de politie dan in 1 seconde er al is en dat die jongens blijven wachten? Die zijn hem meteen gepeerd na het aansteken.
Papa (21-12-2013 om 18:41)
Wat een grootspraak weer....... Wie van jullie, als hij/zij een kind uit de buurt iets verkeerds ziet doen, zal de betreffende ouders daarvan op de hoogte brengen? Wie van jullie, als zijn/haar kind wat uitgevroten heeft en daarvan door iemand uit de buurt op gewezen wordt accepteert dat?
Toon (21-12-2013 om 11:42)
Niet goed bezig ,deze kinderen brengen andere mensen ,de buurt en niet te vergeten brandweermensen in gevaar.
Wim (21-12-2013 om 11:22)
Bureau Halt is veel te soft, je moet deze lui in een werkkamp steken voordat ze helemaal het spoor bijster raken en de namen vrijgeven zodat iedereen kan zien wat voor tuig dit is.
Frans1 (21-12-2013 om 10:59)
De ouders laten opdraaien voor de schade.
Job (21-12-2013 om 09:42)
Wat een flut actie zeg, dat je al 12-jarige nog aan de politie weet te ontkomen.. zegt wel wat over de politie helaas
Cookie-instellingen beheren