Weerbericht:
Overdag grijs en af en toe (mot)regen, vrijdag meest droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Tractor belandt op auto in Spui

Toegevoegd: 23-12-2013, 10.06 uur - Update: 23-12-2013, 11.08 uur
Door: Roland de Jong
SPUI - In het Zeeuws-Vlaamse plaatsje Spui is vanochtend een tractor bovenop een personenauto terecht gekomen. Er raakte niemand ernstig gewond.

Het ongeluk gebeurde even voor 08.00 uur op het Spui. Een tractor met daarachter een aanhangwagen met daarop een graafmachine belandde bij een wegversmalling bovenop de personenauto van een 67-jarige vrouw uit Terneuzen. De auto kwam uit tegenovergestelde richting. De twee wilden tegelijkertijd de wegversmalling inrijden.

Wonder boven wonder raakte de inzittende van de auto niet bekneld. De vrouw liep voor zover bekend geen ernstig letsel op. De vrouw hield volgens de politie wat pijn in haar nek aan het ongeluk over.

De weg is vanwege het ongeluk volledig gestremd. De politie is ter plekke een onderzoek gestart. Duidelijk is inmiddels dat de graafmachine niet vastgezet was op de aanhangwagen. Bergers gaan bekijken hoe ze de weg het beste weer vrij kunnen maken.

De 49-tractorbestuurder uit Sluiskil bleef ongedeerd, maar krijgt wel een proces-verbaal omdat de machine niet goed was vastgemaakt op de oplegger.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
D (23-12-2013 om 15:44)
Als er 30 ton op je afkomt is het slimmer om je recht niet op te eisen. Laatst discussie met gemeenteraadslid hierover gehad en die geeft als verklaring voor het ontbreken van de borden met pijlen: hiervoor is de bestuurder verantwoordelijk. Dit hier had makkelijk voorkomen kunnen worden.
Jan-Kees (23-12-2013 om 15:11)
Als de kraan had vastgestaan op de aanhanger had deze met aanhanger en al gekanteld. Een groter probleem is, dat tractoren vaak een te zware lading trekken. Het gewicht van sommige aanhangwagens, bijvoorbeeld geladen met grond, staat in geen enkele verhouding meer tot het gewicht van de tractor.
Maaike (23-12-2013 om 14:58)
Ik vind het achterlijk als je zulke reacties zet terwijl je niet weet hoe het gebeurd is en of hij wel de schuldige is! het had niet uitgemaakt of zijn lading vast zat. Er zijn ook veel auto's die gewoon voor een trekker schieten en niet snappen dat je daarmee niet in 1 seconde stilstaat.
Vlissinger (23-12-2013 om 14:11)
@Marcel, wat is dat nou voor hersenloze reactie? haha. Lading vast of niet, als je er goed tegen aan rijdt, komt alles los. en overigens, bij wegversmallingen zonder geregelde voorrang, gaat het zwaarste voertuig eerst. Dus. Dat.
Spuienaar (23-12-2013 om 13:30)
Moeten jullie allemaal niet werken?? i.p.v. alleen maar domme praat op te schrijven? Nederland is helemaal gek met zijn rotonde's en weg versmallingen!! Iedereen heeft heel veel geluk gehad hier en afwachten wie de schuldige is daar kunnen wij vanachter onze pc niets van zeggen.
JanP (23-12-2013 om 13:17)
Je kunt met een auto van 1000 - 2000 kg ook wel even wachten voor een voertuig van 40.000 kg, maar dat vinden veel automobilisten niet nodig.