Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het zuiden (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Tractor belandt op auto in Spui

Toegevoegd: 23-12-2013, 10.06 uur - Update: 23-12-2013, 11.08 uur
Door: Roland de Jong
SPUI - In het Zeeuws-Vlaamse plaatsje Spui is vanochtend een tractor bovenop een personenauto terecht gekomen. Er raakte niemand ernstig gewond.

Het ongeluk gebeurde even voor 08.00 uur op het Spui. Een tractor met daarachter een aanhangwagen met daarop een graafmachine belandde bij een wegversmalling bovenop de personenauto van een 67-jarige vrouw uit Terneuzen. De auto kwam uit tegenovergestelde richting. De twee wilden tegelijkertijd de wegversmalling inrijden.

Wonder boven wonder raakte de inzittende van de auto niet bekneld. De vrouw liep voor zover bekend geen ernstig letsel op. De vrouw hield volgens de politie wat pijn in haar nek aan het ongeluk over.

De weg is vanwege het ongeluk volledig gestremd. De politie is ter plekke een onderzoek gestart. Duidelijk is inmiddels dat de graafmachine niet vastgezet was op de aanhangwagen. Bergers gaan bekijken hoe ze de weg het beste weer vrij kunnen maken.

De 49-tractorbestuurder uit Sluiskil bleef ongedeerd, maar krijgt wel een proces-verbaal omdat de machine niet goed was vastgemaakt op de oplegger.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marcel (26-12-2013 om 11:14)
@vlissinger, hersenloze reactie, ik denk dat dit uit een zeer dom hoofd komt, maar dat terzijde. Er is geen voorrangsregel dat zwaar verkeer voor minder zwaar verkeer gaat bij wegversmallingen. Ga dus eerst terug naar school, voor je deze onzin neeschrijft. Het is niet het recht van de sterkste.
Prettige dagen (25-12-2013 om 16:46)
@vlissinge: Tsja, zelfs plaatsjes kijken is duidelijk nog niet aan jou besteed...Dat rode autotje staat gewoon voor de versmalling, er zijn daar niet eens remsporen te zien. Bij die trekker daarentegen zie je toch heel duidelijk grote, lange, remsporen. Lijkt me toch dat hij met een rotgang aan kwam
Wee (25-12-2013 om 13:43)
Dergelijke tractoren bemand door onvoldoende bekwaam en/of opgeleid personeel worden in deze tijd ingezet om te vervoeren. Is valse concurentie en in veel gevallen niet zonder extra gevaar. Zet een vracht-auto in voor dit soort vervoer.Die chauffeur weet wat hij doet.
Asociaal (24-12-2013 om 23:39)
Aan de remsporen te zien is het weer niet zacht gegaan...... En dat rode autootje staatnog voorde versmlling (of is ze ineens achteruit gereden....)
Zeeuw (24-12-2013 om 21:22)
Allemaal burgers met een mening, veilig vanachter de computer. Kan gebeuren, wellicht een inschattingsfout. Gelukkig geen persoonlijk letsel. Ik praat het niet goed dat de kraan niet vast stond maar met zo'n kraan breekt of de boel af, maar waarschijnlijk ligt de pikker net zo goed op zijn kant.
Jan (24-12-2013 om 20:19)
Als de kraan was vast gezet met kettingen was de trekker ook niet omgevallen, altijd je lading zekeren!