Weerbericht:
Vooral in de noordwestelijke helft buien, soms met onweer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Piepende rookmelder in huis Gapinge

Toegevoegd: 24-12-2013, 20.05 uur
De brandweer in de Maria van Reigersbergstraat in Gapinge.
De brandweer in de Maria van Reigersbergstraat in Gapinge.
© Foto: Rolf de Feijter
Door: Rolf de Feijter
GAPINGE - In Gapinge is dinsdagavond een rookmelder afgegaan in een woning. Uiteindelijk bleek het om een loze brandmelding te gaan.

De brandweer van Serooskerke (W) werd op last van de politie met spoed ter plaatse gestuurd naar de woning in de Maria van Reigersbergstraat. Ter plekke ging een rookmelder af in de woning. De brandweer heeft het huis gecontroleerd maar er werd geen brandhaard aangetroffen.

De rookmelder is door de brandweer gereset. De bewoners waren het pand waren niet aanwezig. Wat de oorzaak is geweest van de piepende rookmelder is niet bekend.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (27-12-2013 om 10:25)
Wat zitten we lekker te discussieren over piepjes of geen piepje bij een lege batterij. Er zijn miljoenen verschillende type rook/brand/hittemelders, die allemaal anders reageren. Sommige kleinere melders reageren ook op kleine stofjes in de sensorkamer.Top dat ze toch even zijn wezen kijken, toch?!
Lies (26-12-2013 om 10:49)
Als de batterij van een rookmelder bijna leeg is geeft hij regelmatig 1 harde piep en gaat hij niet constant af
Vlissingse (25-12-2013 om 18:13)
Helemaal mee eens met gitta en Susanne, die dingen gaan behoorlijk piepen als de batterij bijna leeg is.
Gitta (25-12-2013 om 16:20)
Zo gek is die reactie van Susanne niet hoor Richard. Mijn rookmelder ging ook flink te keer voordat de batterij echt helemaal leeg was. Als je een goeie rookmelder hebt dan geeft deze een signaal af dat de batterij bijna leeg is. Misschien moet jij eens beter nadenken voor jij zo'n reactie plaatst?
Richard (25-12-2013 om 13:55)
@Susanne, Een lege batterij zorgt er niet voor dat een rookmelder afgaat, misschien moet je je eerst eens verdiepen in de feiten voordat je zo'n onnozele reactie plaatst.
Susanne (24-12-2013 om 23:32)
Een lege batterij misschien, net als 9 van de 10 keer dat zo'n ding afgaat?