Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 26 km

EOD ruimt illegaal vuurwerk Zierikzee

Toegevoegd: 26-12-2013, 14.53 uur - Update: 26-12-2013, 15.08 uur
Door: Rolf de Feijter

ZIERIKZEE - De politie heeft afgelopen maandag in een woning aan de Lange Groendal een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk gevonden. De 53-jarige bewoner is aangehouden. Dat heeft de politie nu pas bekend gemaakt.


Volgens informatie zou in de woning van de verdachte illegaal vuurwerk aanwezig zijn. Tijdens een nadere inspectie bleek dit inderdaad te kloppen. Op diverse plekken vonden agenten dozen met in totaal 170 kilo fabrieks- en zelfgemaakt vuurwerk (waaronder 126 Cobras en 30 zelfgemaakte mortierbommen).

Het fabrieksvuurwerk is direct in beslag genomen. Medewerkers van de EOD hebben het zelfgemaakte vuurwerk en het losse kruit onderzocht voordat het is afgevoerd. Uit de bevindingen van deze experts kwam naar voren dat de verdachte zijn omgeving ernstig in gevaar heeft gebracht met zijn liefhebberij. Volgens hen zou met het zelfgemaakte vuurwerk een auto opgeblazen kunnen worden. De man is na verhoor in verzekering gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (29-12-2013 om 10:37)
@ Renata, je bent echt weer zo'n serieus die alles te ver vind gaan,zal ook wel komen omdat je een vrouw bent,die houden toch al niet van vuurwerk. nederland is gewoon een krom land, voor een beetje vuurwerk de bak in en voor het verkrachten van een kind maar een paar uur werken
Renata (28-12-2013 om 20:51)
Verstand komt met de jaren, bij deze sukkel zeker niet. @ Jan: je kunt zo maar in Duitsland gaan wonen. @ Zinloos: je pseudoniempje past bij je reactie.
Eerlijk (28-12-2013 om 19:07)
Nee,een wietkwekerij,dan moet je gelijk je kot uit en voor het gerecht. maar je huis volstapelen met zware explosieven, nee, dat is echt minder erg, volgens justitie.
Zinloos (28-12-2013 om 04:43)
Wat een gedoe allemaal zeg,zeker 80% van de reacties is belachelijk,lekker de moraalridder uit hangen hier, en zondag weer braaf naar de kerk..... en dan maar bedenken wie je maandag weer kunt bedonderen,oordeel eerst over jezelf en dan pas over iemand anders...slaap zacht,,,,,,,,AMEN
Vuurwerk ,,expert" (27-12-2013 om 23:39)
Beter is het om goedgekeurd vuurwerk te kopen, en niet vroegtijdig af te steken. Gewoon op 31 dec om 24 uur.
Goesting (27-12-2013 om 19:01)
Zo zo, de "liefhebberij" is auto's kunnen opblazen ? alsof "we" geen verstand hebben zeker ? en wat is de straf ? 10 uur taakstraf ? dit gewoon aanpakken als terrorisme en uit huis gooien want die vent is een gevaar voor ieder in zijn buurt. liever gelijk maar opsluiten. buren, pik het niet !
Cookie-instellingen beheren