Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Inbrekers zitten niet stil tijdens kerst

Toegevoegd: 26-12-2013, 17.19 uur - Update: 26-12-2013, 17.46 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Inbrekers hebben niet stilgezeten tijdens de kerstdagen. Op diverse plekken in Zeeland hebben zij hun slag geslagen. De inbraken vonden niet alleen 's nachts plaats. Diverse inbraken werden ook overdag gepleegd.


Op eerste kerstdag zijn inbrekers in Tholen aan de Mosselhoekseweg een schuur bij een woning binnengedrongen waar zij de boel behoorlijk overhoop hebben gehaald. Onduidelijk is of er iets is meegenomen. In Rilland werd aan de Duivenhoek met grof geweld een keukenraam opengebroken waarna de hele woning is doorzocht. De bewoners missen apparatuur. 

In Zeeuws Vlaanderen was het raak in Westdorpe, Sas van Gent, Philippine en Hoek. Aan de Graafjansdijk in Westdorpe is aan de achterzijde van een woning een raam ingeslagen waardoor dieven naar binnen zijn gegaan. Niet duidelijk is wat er is weggenomen. Ook is nog een tweede woning aan de Graafjansdijk bezocht. Ook hier zijn de inbrekers via de achterzijde van de woning binnengedrongen. De bewoners zijn sieraden geld en apparatuur kwijt. Een woning aan de Singel in Westdorpe heeft ook ongewenst bezoek gehad. Daar is men via het slaapkamerraam op eerste verdieping binnengekomen. Vooralsnog is onbekend wat er is meegenomen.

In Sas van Gent aan de Beneluxstraat zijn dieven vermoedelijk door een raam aan de achterzijde van de woning binnengekomen. Ook hier is nog niet bekend wat er precies is buitgemaakt. Via een geforceerd slaapkamerraam zijn inbrekers een woning in de Papegeulestraat in Sas van Gent binnengegaan. Hier wisten de dieven tafelzilver en sieraden te bemachtigen.

In de Jacob Hobeinstraat in Philippine werd een voordeur geforceerd waarna geld en apparatuur uit de woning is gehaald.  Bewoners van een woning in de Langestraat in Hoek hebben geluk gehad. Het is dieven niet gelukt om de voordeur te forceren. Wel is er flinke schade aan het kozijn toegebracht.

In Middelburg was het wederom raak in Grootmede. Ditmaal bleef het bij een poging inbraak in een schuur. De dieven zijn weggelopen nadat zij door een buurman waren ontdekt.

Op tweede kerstdag waren inbrekers actief in onder andere Oostdijk, 's-Gravenpolder, Koudekerke en Middelburg. Dieven zijn aan de Lavendeldijk in Oostdijk gestoord door het inbraakalarm toe zij probeerden om een deur open te breken. Ook in 's-Gravenpolder aan de Wilgestraat is het bij een poging inbraak gebleven omdat de insluiper tijdens zijn werkzaamheden is gestoord door de bewoner.

Een vakantiewoning aan de Zwaanweg in Koudekerke was ook doelwit van inbrekers. Echter was daar weinig te halen. In Middelburg aan het Johannses Postkwartier werd door iemand geprobeerd om een garage binnen te dringen. Er werd niks gemist.

Mensen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie en te bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (30-12-2013 om 09:43)
Ja halooo bij ons is er vorige week ingebroken en eergister en de politie doet er niet erg veel aan ;) 2x in 1 week is ziek sorry maar begint nu echt een rot land te worden kga ook zo snel mogelijk weg
Vliss?mgen (29-12-2013 om 18:04)
Ik heb t?jdje geleden politie bijgehaald waar 2mannen hebben een woning binnen waren gekomen zonder toestemming van eigenaar en ze vragen mij de ID terwijl de dieven heterdaad betrapt waren. Dieven hebben niet eens aangesproken en van door gegaan dat zond de politie Vlissingen
Volkan (28-12-2013 om 00:55)
@Joop, bemoei je met eigen "pluim", je geeft zelf commentaar op anderen. Kijk naar jezelf! Je bent zeker de king in het Nederlands he? Geachte inbreker, kom maar hier... COME IN, MAKE MY DAY!!! Eerst laat ik je kennis maken met alle hoeken, dan laat ik je aan mijn honden over, die vreten je op :)
Piet (27-12-2013 om 22:20)
Hulde aan de politie in Zeeland. Het was vorig jaar, het jaar daarvoor en dit jaar dat er heel erg veel inbraken zijn. Ik zie wel flitsauto's en alcoholcontroles op straat, leg dat maar eens uit.
Ed (27-12-2013 om 22:05)
Marina, de rode Alfa 156 is uit de garage gestolen uit de Hoogendijkstraat, nadat ie volgestouwd was,de auto is met hoge snelheid door Leeghwaterstraat en Tivoliweg gereden, de auto van de dieven is hoogstwaarschijnlijk een Mercedes E, De Alfa had geen kentekenplaten, deze moest ingevoerd worden. .
Kabouter kwebbel (27-12-2013 om 18:18)
Blijf met je poten van andermans spullen af!!!!!!
Cookie-instellingen beheren