Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 17 km

Melding waterongeval Bergen op Zoom valt mee

Toegevoegd: 23-03-2006, 17.22 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - De brandweer van Tholen is vandaag aan het eind van de middag opgeroepen om bijstand te verlenen bij een waterongeval in Bergen op Zoom. Gelukkig bleek het uiteindijk niet te gaan om een ernstig ongeval.

Rond vijf over vijf kwam bij de meldkamer van de regio Midden- en West Brabant de melding binnen dat er aan de Statietjalk (Binnenschelde) een waterongeval was gebeurd. Vanuit Bergen op Zoom rukten daarop de tankautospuit 7232, de ladderwagen 7251 uit. 

Vanuit Roosendaal ging het waterongevallenvoertuig 9110 ter plaatse en vanuit Willemstad rukte de waterongevallenwagen 2672 uit. Een derde waterongevallenvoertuig kwam vanuit Dinteloord: de 4913. Rond kwart over vijf werd extra alarm gemaakt voor het incident. Zeeland werd om hulp gevraagd.

Vanuit Tholen-Stad rukte de tankautospuit 4230 uit, alsmede het waterongevallenvoertuig 4280. De post Stavenisse ging onder prioriteit één ter plaatse met de tankautospuit 4233 en het vaartuig 4283. Inmiddels werd duidelijk wat er precies gaande was. Een booje met daarop twee opvarenden was omgeslagen op de Binnenschelde.

Een bewoonster van een flatgebouw tegenover het water zag het voorval en merkte op dat de twee moeite hadden om terug bij de kant te komen. Zodoende belde zij het alarmnummer 1-1-2. De twee slaagden er uiteindelijk in om zelf bij de kant te komen voordat de brandweer arriveerde.

Ambulancepersoneel heeft het tweetal onderzocht maar verdere hulp was niet nodig.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren