Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 68 km

ISD voor oplichter kledingwinkels

Toegevoegd: 30-12-2013, 14.39 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Geheel volgens de wens van de officier van justitie heeft de rechtbank in Middelburg maandag een 45-jarige man zonder woon- of verblijfplaats de zogeheten ISD-maatregel opgelegd.


Deze maatregel behelst een verblijf van twee jaar in een instelling voor veelplegers. Ook kreeg hij nog twee maanden cel van een eerder vonnis opgelegd. De man werd ervan verdacht begin september in Middelbrug en Goes drie winkeliers te hebben opgelicht. Bij een vierde winkel bleef het bij een poging.

In twee kledingzaken haalde hij een kledingstuk uit het rek en ging ermee naar de verkoopster met een zielig verhaal dat zijn moeder kort na haar aankoop van dat kledingstuk was overleden en of hij het mocht ruilen voor iets anders. Hetzelfde verhaal deed hij bij een Middelburgse parfumeriezaak.

In een kleding zaak in Goes vertrouwde het personeel de man en zijn verhaal niet en schakelde men de politie in. Kort daarna kon hij worden aangehouden.

Zie ook:

- Moeder oplichter 'overleed' drie keer (16-12-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lekker bij de kachel (30-12-2013 om 20:18)
Gezien deze persoon dakloos is, lijkt deze absurd lange straf eerder een langdurige beloning. regelmatig eten, dak boven hoofd, verwarming,sanitaire voorzieningen,natuurlijk gratis reintegratie opleidingen en er wordt later ook een baan en huis voor hem geregeld. doet de overheid ook zoveel voor u ?
Zeeuw (30-12-2013 om 19:23)
We kennen toch die softe straffen in nederland aan de schandpaal met hem, dan weten we wie het is en een flinke boete van een paar ton
Loes (30-12-2013 om 16:32)
Achter zonder verbijfplaats vind hij het prima......dat is geen straf hoor.
Cookie-instellingen beheren