Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eerste meldingen rond jaarwisseling

Toegevoegd: 31-12-2013, 10.39 uur - Update: 31-12-2013, 13.02 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Zeeuwse brandweer heeft dinsdagochtend al de eerste meldingen van brandjes gekregen. Vorig jaar stond de teller na de jaarwisseling op ruim 100 incidenten.


De eerste melding kwam rond 10.25 uur binnen vanuit Goes . Op de Europalaan woedde een buitenbrandje dat door de Goese brandweer moest worden geblust. Rond 10.35 uur werd ontdekt dat er brand woedde in een container aan de Olmenlaan. De brandweer van Zoutelande rukte uit om te blussen.

Een kleine tien minuten later kwam een volgende melding binnen vanuit Zoutelande. Bij de Duinweg stond een stuk duin in brand. De brandweer van Koudekerke rukte uit om te blussen.

Rond 11.00 uur woedde een brandje op de kruising Magnoliastraat - Vuurdoornstraat in 's-Gravenpolder . Brandweerwagens van 's-Gravenpolder en Borssele rukten met spoed uit om deze buitenbrand te blussen.

Tien minuten later woedden brandjes in de Walstraat in Vlissingen en op de kruising Kerkhoflaan - De Walestraat in Koudekerke. Later woedde rond 11.15 uur brand in een fietsenhok bij de basisschool aan de Schuitvlotstraat in Biggekerke. In Middelburg stond rond 11.20 uur een container in brand.

In Nieuwerkerk woedde rond 11.30 uur eveneens brand bij een school. Dat gebeurde bij de Weststraat. Daarna waren er nog containernbrandjes in Vlissingen, de Kraaiendijk in Heinkenszand (12.00 uur) en de Sandenburghlaan in Veere (12.05 uur).

Rond 12.20 uur woedde een buitenbrand op de kruising Elzenoordlaan - Fort den Haakweg Vrouwenpolder. Om 12.45 uur woedde een brandje in Axel. Omstreeks 12.55 uur woedde een buitenbrandje bij de Kreeft in Yerseke. Even na 13.00 uur woedde een buitenbrand in de Narcissenlaan Hoek.

De afgelopen weken pakte de politie al diverse mensen op die illegaal vuurwerk in hun bezit hadden of afstaken. Er werd grotere hoeveelheiden vuurwerk aangetroffen in onder meer Oost-Souburg en Zierikzee.

Blijf op de hoogte
Op de hoogte blijven van alle brandweerinzetten tijdens de jaarwisseling? Bezoek onze website P2000Zeeland.nl. Bij grote incidenten kunt u uiteraard ook de berichtgeving op deze website en ons officiële Twitter-account volgen. Heeft u foto's van brandweerinzetten? Stuur ze naar ons op!

Zie ook:
- OM treedt streng op rond jaarwisseling (17-12-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuw (1-1-2014 om 16:51)
Ik ben ook jong geweest en vuurwerk afgestoken maar daar bleef het bij ,maar tegenwoordig zijn het bommen en vernielingen, maar ja ,als pa en ma nooit thuis zijn krijgen ze wel voeding maar geen opvoeding de gemeenschap betaald wel
Volvo (31-12-2013 om 17:29)
Natuurlijk moeten we niet naar een politiestaat toe maar voor de politie en andere hulpverleners is het ook oud en nieuw.dit wordt door een kleine groep soms grondig verziekt dus is het hun schuld dat zoveel mensen hier commentaar op geven.laat het een feest zijn voor iedereen.dat zou mooi zijn
Adrie (31-12-2013 om 16:53)
Afsteken vanaf 10 uur verbieden Alleen afsteken tussen 23.00 en 01.00 Wat is er nu voor lol aan om alles in de brand te steken en /of te vernielen?? Het kost veel geld en het is beangstigend vor mensen die er dichtbij wonen. Dus... VERBIEDEN
Jos (31-12-2013 om 16:16)
Wat een gezeik over die paar dagen vuurwerk per jaar. Nooit jong geweest zeker en altijd het heilige boontje uitgehangen? Ben zelf 82 en heb er geen last van. Gun een ander ook eens wat ipv dat gezanik over vuurwerk. Moet je dan alles maar verbieden? Op naar een dicatatuur waar alles verboden wordt!
Diana (31-12-2013 om 15:04)
Gevaarlijk, beangstigend, bedreigend. Zie er totaal de lol niet van in. Alleen veel irritatie en ellende.
Plofplof (31-12-2013 om 14:59)
@wouter, Ik weet niet wat jij onder plezier verstaat, maar er zijn op dit moment dorpen waar je niet wil, kan of durft komen. Plezier? Nou nee. Om middernacht afsteken op verantwoorde wijze is niks tegen. Dat heet plezier. Die onverlaten uit bepaalde kringen verdienen een verbod op "plezier".
Cookie-instellingen beheren