Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
65 files van totaal 254 km

Politie ontruimt Zeelandhallen

Toegevoegd: 01-01-2014, 12.44 uur
Door: Roland de Jong
GOES - De politie heeft vannacht in Goes de Zeelandhallen ontruimd nadat het bij de garderobe erg onrustig werd. Drie personen werden opgepakt. Twee politieauto's raakten beschadigd.


Na afloop van het nieuwjaarsfeest NYX in de Zeelandhallen liepen de gemoederen bij de nog circa 250 aanwezige bezoekers hoog op omdat de afwikkeling bij de garderobe te wensen overliet. Daarbij werden kledingrekken omgegooid. De bezoekers weigerden de hal te verlaten.

Om onrust te voorkomen, zag de politie zich genoodzaakt om de hal te ontruimen. Tijdens het tumult raakten twee politieauto's beschadigd. Ook werden drie verdachten aangehouden. Een 19-jarige jongeman uit Middelburg sloeg een EHBO'er en beledigde een agent. De verdachte is ingesloten.

Verder kreeg een 22-jarige Middelburger op het politiebureau een bekeuring omdat hij een agent beledigde. Verder werd een jongeman (gegevens nog niet bekend) aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering van een agent.

Mensen die na afloop van het feest spullen zijn kwijtgeraakt, worden verzocht contact met de organisatie op te nemen. De politie heeft hier geen bemoeienis mee.

Deze week was er al gedoe rond het feest omdat de organisator op het laatste moment de eindtijd moest vervroegen en daardoor de slotact DJ Gregor Salto moest worden geannulleerd. De organisatie zou de aanvraag voor de benodigde vergunning te laat hebben ingediend.

Zie ook:
Meer brandjes, zes gewonden (01-01-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (4-1-2014 om 18:11)
Volgens de organisatie was er ruim voldoende mankracht. Overschot zelfs. Maar het probleem ontstaat als 4000 man tegelijk komen. En dan meeste nog dronken en ongeduldig. Daar kan geen organisatie tegen op. Dan heb je 500 man personeel nodig
Sjongejonge (3-1-2014 om 18:25)
Beste Kees,heb je zelf onderzoek gedaan of uitgegaan van..Sorry maar de organisatie was ver te zoeken 2 uur voordat je binnen was ,dan nog een half uur voor je jas, dan een uur in de rij voor drinken .. *goed geregeld* Nyx zeelandhallen goes . Troy evenementen heeft slechte zaken gedaan voor Zeeland
Kees (3-1-2014 om 11:17)
Volgens de orgnisator was er op het laatste moment voldoende gekwalificeerd personeel en ook de burgemeester heeft zelf gekeken op social media of er personeel werd gezocht tot een paar uur voor de opening. Toen was alles perfect. De organisatie treft geen blaam. Het ligt aan de dronken bezoekers
H&m (2-1-2014 om 13:08)
Slecht georganiseerd, grove fouten bij het binnengaan (eerst door één enkel deurtje wat te lang duurde dan alles openzetten en veel mensen zonder kaartje en controlle binnenlaten) veel te wenig personeel bij de garderobe en ook aan de bar vervolgens verkeerd optreden van de politie.
Kees (2-1-2014 om 12:42)
Het word een probleem als 4000 mensen op dezelfde tijd hun jassen komen halen bij een garderobe van 4 meter breed. Als die tegelijk komen krijg je chaos. Als er dan ook nog mensen tussen zitten die ongeduldig worden is het hek helemaal van de dam. Kan best een half uur duren eer je aan de beurt ben.
Mon-chichi (2-1-2014 om 12:16)
Slecht georganiseerd, grove fouten bij het binnengaan (eerst door één enkel deurtje wat te lang duurde dan alles openzetten en veel mensen zonder kaartje en controlle binnenlaten) veel te wenig peroneel bij de garderobe en ook aan de bar vervolgens verkeerd optreden van de politie.
Cookie-instellingen beheren