Weerbericht:
Enkele buien en vrij veel wind
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 87 km

Grote uitslaande brand Stavenisse

Toegevoegd: 02-01-2014, 21.47 uur - Update: 09-01-2014, 21.10 uur
Door: Roland de Jong

STAVENISSE - In Stavenisse woedt momenteel een grote brand in een schuur en een woning. De brand was lange tijd uitslaand. Door de brand zijn tientallen huishoudens zonder stroom komen te zitten.

De brand woedt aan de Stoofdijk en werd rond 19.35 uur ontdekt. De brandweer schaalde binnen enkele minuten op naar middelbrand. Het sein grote brand werd een klein half uur na de eerste melding gegeven.

De brandweer heeft blusvoertuigen uit Stavenisse, Sint Annaland, Sint Maartensdijk en Sint Philipsland ter plekke gestuurd. Ook is vanuit Goes een watertank ter plekke gebracht en is de brandweer van Sint Annaland uitgerukt met een dompelpomp. Vanuit Bergen op Zoom is rond 21.40 uur ook nog een hoogwerker ter plekke gestuurd.

De bewoners konden zich op tijd uit de voeten maken. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland is er niemand gewond geraakt. Voor de zekerheid is wel een ambulanceteam ter plekke. De politie houdt omstanders op veilige afstand.

Volgens de woordvoerder is de brandweer druk bezig geweest met het zorgen voor voldoende bluswater. Ook heeft men ingezet op het veilig stellen van enkele aanwezige gasflessen. Rond 23.50 uur was de brandweer het vuur meester. Er er werd toen nog één gasfles koel gehouden. Voorlopig wordt nog nageblust.

Stroomuitval
Rond 22.25 uur maakte de Veiligheidsregio bekend dat energiebedrijf Delta ter plaatse gaat omdat er tientallen huishoudens aan de Stoofdijk en de Veerweg zonder stroom zijn komen te zitten. Volgens Delta ontstond de storing om 22.08 uur en is er een elektriciteitshuisje uitgevallen. De oorzaak zou de brand zijn.

Rond 23.20 uur had een deel van de adressen weer stroom. Alleen op de Stoofdijk zijn nog wat huishoudens die geen elektriciteit hebben.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fotograaf (4-1-2014 om 09:26)
@ton de brand kon niet vanaf onder geblust worden omdat er o.a. nog muren stonden en een binnenaanval was niet mogelijk ivm de vuurzee. Ook wist men dat de schuur/woning niet meer te redden viel dus de prioriteit ging naar de woningen er naast, en er waren nog een berg gasflessen(acetyleen) aanwezig
Bart (3-1-2014 om 19:02)
Er waren heel wat mensen die aan het vloeken waren op de brandweer, dat men te weinig deed en dergelijke. De brandweer weet het toch echt beter dan wij normale burgers. Er was gewoon geen redden meer aan, het ging zo ontzettend vlug.
BERTUS (3-1-2014 om 16:49)
@ton, ik ben geen brandweerman, maar als t vanonder niet gaat dan probeer je vanboven af, haalt ook het zuurstof weg wat van boven ook zit.brand verergert niet alleen door brandbaar materiaal maar ook door zuurstof. Heel veel sterkte voor de bewoners!
Cre01 (3-1-2014 om 15:53)
@MICHAEL Ik was er al bang voor, ga mijn best doen om wat in te zamelen, Hoop dat meer mensen dat doen
Jaap (3-1-2014 om 15:49)
De vrijwillige brandweer van STAVENISSE moet blijven !!!
Kees (3-1-2014 om 14:52)
De brand was van onderen niet te bestrijden alleen van bovenaf. Ook was er geen water voorradig, dit moest uit Goes komen. Vandaar dat er zoveel materiaal nodig was en met materiaal komen ook mensen mee. Zo kan het lijken dat er teveel mensen zijn, maar een auto komt alleen vol men mensen.
Cookie-instellingen beheren