Auto te water kanaal Sas van Gent

Toegevoegd: 05-01-2014, 20.39 uur

Door: Roland de Jong

SAS VAN GENT - In het Kanaal van Gent naar Terneuzen is zondagmiddag een auto in het water terecht gekomen. De inzittende is gered.

Het ongeluk gebeurde rond 16.05 uur in het gedeelte tussen de Westkade (N252) bij Cargill en de Zeedijk bij Westdorpe. De brandweer rukte direct met groot materieel uit. Meerdere tankautospuiten, een hoogwerker en een duikteam werden ter plekke gestuurd. Ook werd een vaartuig van de brandweer te water gelaten en kwam een boot van Rijkswaterstaat ter plekke.

Toen de brandweer ter plaatse kwam, was de bestuurder al op de wal. Er bleken geen andere personen in de auto te zitten. De opgeroepen traumahelikopter uit Belgïë kon daarom worden afgebeld. De overige eenheden gingen nog wel ter plekke.

Met behulp van de brandweerboot is aan de hand van sonar bepaald waar de auto precies lag. Een brandweerduiker heeft vervolgens een sleepverbinding aan het voertuig bevestigd zodat de auto uit het water kon worden getakeld. De actie nam geruime tijd in beslag. Pas rond 18.30 uur kon de auto worden geborgen.

Tijdens de duikactie was het scheepvaartverkeer enige tijd gestremd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan B (6-1-2014 om 18:46)
Meerdere tankautospuiten voor een auto te water? kunnen deze dan onderwater helpen? Brandweerduikers uit Goes is minimaal 45 minuten rijden zinvol? En ja dan hebben ze een sonarboot nodig om de auto te kunnen vinden en dat in stilstaand water. Het is maar hoe je het bekijkt.
Frans (5-1-2014 om 23:11)
Complimenten voor de groep van Westdorpe. Zij waren erg snel onderweg, kwam ze tegen bij de Baeckermat terwijl ik uit Sas moest komen. Toen ik op de Europalaan reed werden zij opgepiept! Fijn dat er verder geen letsel was.....