Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
15 files van totaal 66 km

Politiecontroles op Zuid-Beveland

Toegevoegd: 05-01-2014, 23.18 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft dit weekeinde tijdens controles op Zuid-Beveland meerdere mensen betrapt op het rijden onder invloed. Er was ook specifieke aandacht voor het voeren van goede verlichting. Hiervoor werden bekeuringen en waarschuwingen uitgedeeld.


In de donkere winterperiode is goede verlichting belangrijk voor de veiligheid van alle weggebruikers. Daarom let de verkeerspolitie de komende maanden extra op het voeren van goede verlichting. Tijdens de controles hebben 15 bestuurders op verschillende plekken hiervoor een waarschuwing gekregen. Ook zijn twee processen-verbaal uitgeschreven voor slechte verlichting.

Van vrijdag op zaterdag werd er tussen 19.30 en 05.00 uur gecontroleerd in Waarde (Oude Rijksweg), Rilland (Oude Rijksweg/Valckenisseweg) en enkele plaatsen in West-Brabant. In Waarde werden 116 blaastesten afgenomen. Geen van de bestuurders had teveel alcohol gedronken. Wel werden er twee bekeuringen uitgeschreven: één voor een niet brandend achterlicht en één voor het meevoeren van een kind op een ondeugdelijke zitplaats.

In Rilland moesten 139 passanten een alcoholtest afleggen. Twee bestuurders bleken te veel gedronken te hebben. Een 20-jarige man uit Krabbendijke blies als beginnend bestuurder 110 ug/l (slechts 88 ug/l toegestaan) en een 27-jarige man uit Steenbergen blies 375 ug/l (= bijna 1,8 maal boven de toegestane waarde).

In de nacht van zaterdag op zondag vonden controles plaats in de gemeente Borsele. Er werd gecontroleerd in Nisse (Drieweg), 's-Gravenpolder (Goesestraatweg) en Heinkenszand (Drieweg). Ook tijdens deze alcoholcontroles werd extra aandacht besteed aan de verlichting. Hiervoor kregen vier personen een waarschuwing.

In Nisse moesten 66 personen de blaastest ondergaan. Op deze plek werden geen alcoholovertredingen geconstateerd. Wel werd er een proces-verbaal uitgedeeld voor defecte verlichting. Op de Goesestraatweg in 's-Gravenpolder bleken twee van de 78 gecontroleerde bestuurders teveel alcohol te hebben gedronken. Een 27-jarige vrouw uit Goes blies als beginnend bestuurster 130 ug/l. Zij heeft een proces-verbaal meegekregen en omdat zij al een keer eerder betrapt is op het overschrijden van de limiet kreeg zij tevens de verplichte alcoholcursus van het CBR opgelegd.

Een 50-jarige vrouw uit Goes had 3.9 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken (870 ug/l). Haar rijbewijs werd ter plekke ingenomen. Ook zij kreeg een proces-verbaal mee en wordt tevens aangemeld voor de alcoholcursus van het CBR.
Daarnaast werd er op deze locatie een proces-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

Langs de Drieweg in Heinkenszand zijn 25 personen op alcoholgebruik gecontroleerd. Geen van hen is in de fout gegaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Doenogeenfles (5-1-2014 om 23:42)
50 Jaar en nog steeds niet volwassen genoeg om te beseffen dat je het leven van jezelf en anderen op het spel zet. Bijna 4 keer teveel... Kom op zeg, waar zit dat verstand?! BOB zal maar net naar huis rijden en haar tegenkomen!
Cookie-instellingen beheren