Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 22 km

Straatrover krijgt rake klappen

Toegevoegd: 07-01-2014, 13.37 uur
Door: Rolf de Feijter

HULST - Een straatrover heeft maandagavond op de Zeildijk in Hulst rake klappen gekregen toen hij probeerde een 19-jarige man uit de gemeente Hulst te beroven. De verdachte sloeg zonder buit op de vlucht.

Het slachtoffer reed maandagavond rond 20.00 uur in zijn auto vanuit de Veldstraat in Hulst (over wat ter plaatse de Zeildijk wordt genoemd) toen hij een man zag staan die hem met zijn armen gebaarde om te stoppen. Omdat hij dacht dat deze man hulp nodig had, gaf hij hieraan gehoor. Toen zijn auto stilstond trok de verdachte het rechterportier open en riep dat hij geld wilde hebben.

De bestuurder stapte vervolgens uit en liep naar de dader toe. Er ontstond een worsteling tussen beide mannen waarbij de dader rake klappen opliep. Verrast door de stevige weerstand van het slachtoffer sloeg de verdachte, zonder buit, met zijn fiets op de vlucht richting Terhole/Lamswaarde.

De dader was tussen de 25 en 30 jaar oud, had een slank postuur en een bruine huidskleur. Hij was rond de 1.95 en 2.00 meter lang en had een vol gezicht met bruine stoppelbaard. Verder droeg de dader een zwarte matte stoffen jas met capuchon en bontkraag, een grijze joggingbroek van fleecestof en een zwarte muts. Hij sprak accentloos Nederlands.

De politie verzoekt mensen die iets verdachts hebben gezien contact op te nemen en te bellen met 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zomaar iemand (13-1-2014 om 15:51)
@piet, hoe kun je zeggen dat wanneer iemand een ander iets aan wilt doen zijn privacy moet respecteren. Ik ben van mening dat wanneer iemand iets bij een ander persoon of dier ten nadelen of in criminele zin uitvoert, deze persoon automatisch ieder recht (van spreken) of respect verliest. Politie zou profielschetsen meer en vaker met de burgers moeten delen. De rechters zouden hier meer rekening mee moeten houden. Hierdoor zouden de burgers meer vertrouwen krijgen waardoor er meer mensen zouden doen wat deze chauffeur gedaan heeft. Hij heeft zich alleen verdedigd en meer niet. De chauffeur had achter de verdachte kunnen aan gaan, hij was immers met de auto en de verdachte met de fiets. Dus alleen maar lof voor de chauffeur.
Noua (13-1-2014 om 11:29)
Als je er zelf achtergaat speel je voor eigen rechter en dat mag helaas niet volgens de nederlandse wetgeving... En dat is zo'n..... niet waard...
Zeeland (10-1-2014 om 22:44)
Een heel sterk verhaal, Ik geloofde er ook niks van toen ik het las. Als iemand je wilt beroven,en je kan hem ook nog klappen geven zodat ie vlucht. Hij is met de fiets in de polder en jij met de auto, dan ga je er toch achteraan en gelijk politie/112 bellen. Je volgt hem tot de politie er is .waar wilt ie heen als ie een polder is??
Bertus (10-1-2014 om 00:16)
tsja Piet het ligt er maar net aan hoe je het bekijkt. Jammer dat een tekening ontbreekt dan wisten we wie de dader was! Goed verdedigd jongen!
Ad. (9-1-2014 om 00:23)
Als je de kans krijg moet je dit tuig dusdanig aanpakken dat ze zich moeten laten behandelen en kun je ze pakken in het ziekenhuis want de volgende keer pakken ze een oud vrouwtje Dus hulde voor deze man . Maar hoe kan het dat deze man bruin is midden in de winter??
Piet de loser (8-1-2014 om 22:44)
Ik wil wel s weten waar Piet woont...............................
Cookie-instellingen beheren