Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 24 km

Halvering schade door vuurwerk Schouwen

Toegevoegd: 07-01-2014, 16.50 uur
Door: Rolf de Feijter

ZIERIKZEE - Het Schadebedrag veroorzaakt door vuurwerkvandalisme op Schouwen-Duiveland is 58% lager dan voorgaande jaarwisseling.

De schade veroorzaakt aan gemeentelijke eigendommen tijdens de jaarwisseling 2013/2014 is geraamd op € 5.500. Dit bedrag is aanzienlijk lager dan vorig jaar (€ 13.000).Burgemeester Rabelink kijkt terug op een prettig verlopen jaarwisseling. Volgens hem is dit mede bereikt dankzij de inwoners.

Zelf heeft de gemeente ook allerlei maatregelen genomen om de schade aan gemeentelijke eigendommen te beperken. Natuurlijk werden de gebruikelijke maatregelen getroffen zoals het verwijderen van prullenbakken en afsluiten van parkeermeters.
 
Daarnaast vond er dit jaar extra toezicht plaats door de politie, afdeling handhaving van de gemeente Schouwen-Duiveland en de straatcoaches (ingehuurd door de gemeente Schouwen-Duiveland en het gehele jaar actief). Hierdoor kon er pro-actief gehandhaafd worden. Daarnaast zijn notoire overlastveroorzakers vooraf aangesproken en met jeugdsoos De Pull werden afspraken gemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (8-1-2014 om 12:28)
Ze hebben het ook wel slim aangepakt, zo hadden we op het dorp 3 kleine vuurtjes, de politie heeft even gekeken of er geen gevaar was en nadat iedereen er van had genoten en de meesten op een oor lagen, toen pas heeft de brandweer het vuur wat er nog was geblust.
J. (7-1-2014 om 18:13)
Het is nog te veel natuurlijk maar eindelijk iets positiefs over vuurwerk. Kap met dat gesloop op oud/nieuw!
Cookie-instellingen beheren