Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

Jeugddetentie na beroving Souburg

Toegevoegd: 09-01-2014, 17.31 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 19-jarige Vlissinger is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een celstraf van 120 dagen waarvan 83 dagen jeugddetentie geëist.

Daarnaast zou de jongeman nog enkele gedragscursussen en - trainingen moeten volgen en moet hij onder toezicht van de jeugdreclassering komen te staan. Ook zou hij samen met zijn mededaders 759 euro schadevergoeding moeten betalen.

De zaak tegen de Vlissinger diende donderdag voor de Middelburgse rechtbank. De feiten waarvoor hij zich moest verantwoorden brachten hem - zoals officier van justitie Van der Hofstede zei - direct met stip op de ranglijst van kwalijke zaken: gewapende overval. Samen met twee kornuiten die al eerder zijn veroordeeld - werd besloten om jaar de kluis van Textielsuper Zeeman in Vlissingen leeg te halen.

Er werd op 9 januari vorig jaar in Oost-Souburg een auto gestolen en een dag later werd een fietsende medewerkster tegen de grond gewerkt. Onder bedreiging van een bolletjespistool werd zij van haar tas, portemonnee, gsm en sleutels beroofd. Het trio toog naar Zeeman, klungelde wat met de kluis en nam de benen toen het alarm afging.

Dat het trio niet bijster intelligent te werk was gegaan bleek al snel. Er werd naar hartenlust met de gestolen telefoon gebeld en door simpelweg die telefoon te tappen konden de drie snel worden opgepakt. Het grote 'waarom?'', bleef echter onduidelijk omdat de Vlissinger niet verder kwam dan "Ik dacht dat ik geld nodig had."

Uitspraak 23 januari. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Witte (10-1-2014 om 08:08)
Maar het is wel zo , die garnaal moeten ze levenslang opsluiten .
willem76 (10-1-2014 om 05:19)
dat tuig heeft geen opvoeding gehad en hun school zeker ook niet afgemaakt. omdat er 1 dacht geld nodig te hebben gaan ze maar op een zeer domme manier inbreken--een auto stelen en een medewerkster beroven. stuur ze naar een strafkamp en laat ze 12 uur / dag werken. nederland straft niet--want 83 dagen jeugd detentie noem ik geen straf. wat een stel sukkels--ouders--neem jullie verantwoording, kinderen MAKEN dan iedereen--ze opvoeden is een ander verhaal.
vlissingse (10-1-2014 om 02:07)
Ik ben het helemaal eens met middelburger, die gasten zijn echt niet snugger. En ja het zou je kind maar wezen, zou me er rot voor schamen, die gasten zullen het niet ver schoppen in de maatschappij!
De moeder misschien ? (10-1-2014 om 02:01)
@en moeder .... "een" schrijf je met 2 e's, dus het is "een" moeder en "een" garnaal ! Oké, dat even gezegd hebbende. Ik vind het verhaal van Middelburger echt niet zo verkeerd, dat het uw commentaar op een dergelijke wijze verdient. Oké, daders zijn ook mensen. Ja dat is waar, maar dat neemt niet weg dat je ten allen tijde slimme ......... en hersenloze daders hebt. Auto stelen, een vrouwtje overvallen, haar bedreigen, haar beroven ..... welk recht heeft deze dader om mijn idee daarover te ontnemen ?
en moeder (9-1-2014 om 21:33)
en garnaal heeft nog meer hersenen en het zal je kind maar wezen , sorry die persoon die dit zegt is zelf behoorlijk hersenloos, want ook daders zijn mensen met en achtergrond , dus beste meneer of mevrouw met je achterlijke uitspraak over(het zal je kind maar wezen )wie ben jij wel niet en ga eerst eens naar je zelf kijken , ja voor dat je uitspraken doet over zaken waarvan je geen eens een idee hebt.
Middelburger (9-1-2014 om 18:42)
Als je dit leest dan kun je helaas maar één ding concluderen : een garnaal heeft nog meer hersenen. Wat een loosers, het zal je kind maar wezen.
Cookie-instellingen beheren