Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Explosies bij grote brand Serooskerke (W)

Toegevoegd: 10-01-2014, 13.53 uur - Update: 10-01-2014, 16.19 uur
Door: Roland de Jong

SEROOSKERKE (W) - Tijdens het blussen van een grote uitslaande brand in een schuur in Serooskerke (W) hebben vanmiddag twee flinke explosies plaatsgevonden. Niemand raakte gewond.

De brand aan de Hondegemseweg, vlakbij bedrijventerrein De Zompe, brak rond 12.20 uur uit. De brand was vrij snel uitslaand en er werd binnen korte tijd opgeschaald naar grote brand. Al snel kwam er veel rook vrij. In de loods stonden onder meer landbouwvoertuigen. Deze zijn in vlammen opgegaan. Ook was er acetyleen aanwezig. Dit heeft vermoedelijk de explosies veroorzaakt. Een grote opslagtank met diesel kon worden gered.

De brandweer had te maken met een slechte waterwinning. Daarom werden er uiteindelijk drie tankautospuiten en twee waterwagens opgeroepen. Er kwam ook een ladderwagen ter plekke. Voor de zekerheid stond een motorambulance stand-by.

Rook
Vanwege de grote hoeveelheid vrijkomende rook zette de brandweer een meetploeg in. Ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen is ter plekke gekomen. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland zat er in het dak geen asbest verwerkt; het dak was van staal. Er is desondanks een Nl-Alert uitgegaan voor een deel van Serooskerke.

Vanwege de waterwinning moest een klein stuk van de Hondegemseweg worden afgesloten. Er werd een omleiding ingesteld via het terrein van bouwmarkt Multimate. Rond 13.45 uur was de brand beheersbaar, aldus de Veiligheidsregio Zeeland. Even voor drie uur was de brandweer het vuur meester en kon ook het NL-Alert worden ingetrokken.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bw (12-1-2014 om 21:58)
Een vuurwerk verkoper moet aan strenge eisen voldoen Om nog maar mee te beginnen compartimenten met sprinklers Bij het minst geringste gevaar gaan die al af Die overigens een onafhankelijke water voorziening hebben Althans degene die ik ken en heb gezien Sinds enschede zijn die regels heel erg aangescherpt En grotere concerns hebben ook zo regels Die ze moeten handhaven en als het escaleert Is het nog altijd de vraag wat brand er En hoe snel zijn ze erbij Dus is allemaal situatie afhankelijk
koosje (12-1-2014 om 10:58)
En dan maar denken, dat zoiets alleen in industrie gebieden kan gebeuren.
bw (12-1-2014 om 10:32)
Als je ergenst geen verstand van heb hou je mond dan dat er dingen fout zijn gegaan daar is duidelijk en die zullen nadien echt wel besproken zijn Ben vrijwilliger bij de bw en soms kan iets niet anders en onvoorziene omstandigheden kunnen er altijd zijn maar wat hadden ze dan moeten doen srry tis te gevaarlijk Blus zelf dat brandje maar, wij gaan naar huis stel je voor dat het jou schuur zou zijn aan brandweer zijn zit nu eenmaal een risico
Peuter (12-1-2014 om 08:18)
@J ik twijfel niet aan het materieel van de brandweer, ik reageer alleen op de berichtgeving hierboven. Nu we hier toch zoveel deskundigen bij elkaar hebben: Wanneer er bij de naburige vuurwerkverkoper Multimate brand ontstaat, is dan de waterwinning ook weer een probleem ? Of moet je deze gecontroleerd laten uitbranden?
cornelis (11-1-2014 om 19:53)
@jacob. Stel nou hè stel ik bedoel alles kan he. Stel dat je nou alleen daar de wagen kan zetten en niet aan de andere kant, ivm ja ik zeg maar wat, nat weiland / akker of ja mss stond er wat in de weg... moeten ze dan maar omdraaien en naar huis gaan. Stelletje mieren........ het zal je bedrijf maar zijn! Goed werk van de brandweerlieden en heel veel sterkte voor de boer/familie en evt personeel
X (11-1-2014 om 13:29)
Ik dacht dat we van "beroeps" iets meer mochten verwachten.....
Cookie-instellingen beheren