Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 25 km

Vier jongens opgepakt na binnendringen loods

Toegevoegd: 13-01-2014, 11.09 uur
Door: Rolf de Feijter

HULST - Vier jongens in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar zijn zondagmiddag naar Bureau Halt verwezen of beboet omdat zij een loods aan de Absdaalseweg in Hulst waren binnen gedrongen.

Agenten gingen ter plaatse na een melding van een alerte getuige. De knapen werden aangetroffen op de Spoorweg. Drie van hen hadden geen identiteitsbewijs bij zich. Zij waren kennelijk door een gat in een hekwerk gekropen. Ze hadden niets weggehaald.

De twee jongste knapen van 14 en 15 jaar zijn doorverwezen naar Bureau Halt. De twee 16-jarige jongens hebben een boete van elk 230 euro gekregen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TomTom (16-1-2014 om 23:59)
@Frans, voor mij niet verwarrend, de wet is hier heel duidelijk over: Hij die, hetzij in de woning of in het bij een woning behorend erf, hetzij in het besloten lokaal of erf, bij een ander in gebruik, wederrechtelijk binnendringt of, wederrechtelijk aldaar vertoevende, zich niet op de vordering van of vanwege den rechthebbende aanstonds verwijdert, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de eerste [email protected]
Frans (15-1-2014 om 09:57)
@Dima misschien zou jij eens moeten opzoeken wat "inbreken" precies betekent.
Frans (14-1-2014 om 18:20)
Ach ach, al die boze reacties. Zelf natuurlijk nooit jong geweest. Misschien hadden deze mensen liever gehad dat deze jongens wel dingen hadden gesloopt? En @Tomtom, ik weet dat het verwarrend is, maar een loods is niet hetzelfde als een achtertuin bij een woonhuis.
dima (14-1-2014 om 17:51)
@Frans, men hoeft niet slim te zijn om dat te bedenken. Is inbreken geen strafbaar feit volgens de wet ? Fijn dat jij toch iets slimmer bent dan ik....
TomTom (14-1-2014 om 11:10)
@Frans, ik stel voor dat jij je adres hier noteert, dan klim ik vanavond met een man of 4 bij jou over de schutting en ga gezellig in je schuur zitten. Ook al zit er een gat in iemand zijn omheining, daar heb je gewoon weg te blijven !!! En er staat, binnengedrongen in de [email protected]
Frans (14-1-2014 om 00:07)
@dima die boetes zijn er juist voor als er een strafbaar feit wordt gepleegd, zoals vernielen of stelen. En verder zou ik me niet proberen voor te stellen hoe een ander denkt, vooral niet als die ander een stuk slimmer is dan dat jij bent.
Cookie-instellingen beheren