Zoekactie naar opvarende veerboot

Toegevoegd: 13-01-2014, 14.11 uur - Update: 13-01-2014, 16.21 uur

De zoekactie, gezien vanuit Zeeuws-Vlaanderen.
De zoekactie, gezien vanuit Zeeuws-Vlaanderen.
1
© Foto: Lieke Anna Haertjens
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op de Westerschelde wordt momenteel gezocht naar een opvarende die van het fiets-/voetveer Vlissingen-Breskens zou zijn gevallen of gesprongen.

De drenkeling was aan boord zijn geweest van Fast Ferry 'Prinses Máxima' en raakte rond 13.50 uur te water. Dat zou zijn gebeurd in het zuidelijke deel van de Westerschelde, dus aan de zijde van Breskens. De KNRM-reddingboten Zeemanshoop uit Breskens, Winifred Lucy Verkade-Clarck uit Cadzand en Uly uit Westkapelle zijn opgeroepen om naar het slachtoffer te zoeken.

De Kustwacht heeft reddingshelikopter Rescue Pedro 02 opgeroepen. Ook is een helikopter van het loodswezen ingezet. Vanuit het Belgische Koksijde is een Seaking-helikopter ter plekke en de Kustwacht heeft een vliegtuig ingezet om te zoeken. Inmiddels doen ook loodsboten Honte en Discovery mee aan de zoekactie. Ook de waterpolitie en het commandovaartuig RWS 78 zijn betrokken bij de actie.

Over dit incident is een recenter artikel verschenen:
- Drenkeling veerboot overleden (13-01-2014)Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750