Weerbericht:
Bewolkt, in het noorden wat regen. Morgen enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Drenkeling veerboot overleden

Toegevoegd: 13-01-2014, 16.02 uur - Update: 13-01-2014, 17.07 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De persoon die vanmiddag van de veerboot Vlissingen-Breskens viel of sprong is overleden. Het slachtoffer is met een reddingboot naar Vlissingen gebracht.

De drenkeling was aan boord van Fast Ferry 'Prinses Máxima' en raakte rond 13.50 uur te water. Er werd diretc een grote reddingsoperatie opgestart. De KNRM-reddingboten Zeemanshoop uit Breskens, Winifred Lucy Verkade-Clarck uit Cadzand en Uly uit Westkapelle werden ingezet opgeroepen om naar het slachtoffer te zoeken.

Ook in de lucht werd een zoekactie op touw gezet. Een helikopter van het loodswezen, een Kustwachtvliegtuig en een Belgische Seakinghelikopter deden hieraan mee. Ook enkele loodsboten, de politie en het commandovaartuig RWS 78 waren betrokken bij de actie. Het gebied waarin de persoon zich zou bevinden werd vervolgens systematisch afgezocht aan de hand van wind- en stroomgegevens.

Rond 15.15 uur werd het slachtoffer uit het water gehaald. Met de KNRM-reddingboot Uly uit Westkapelle is de drenkeling vervolgens naar de Poseidonsteiger bij de Vlissingse Buitenhaven gebracht. Volgens de Kustwacht werd het slachtoffer op dat moment gereanimeerd.

Bij aankomst in Vlissingen stond een ambulanceteam klaar om direct medische hulp te kunnen verlenen. Later voegde zich een tweede ambulanceteam bij hen. Ook kreeg men hulp van de bemanning van de Seakinghelikopter. Deze landde hiervoor op de Veerhavenweg, de oude op- en afrit voor de PSD-boten. De behandeling van het slachtoffer mocht niet baten: de drenkeling overleed aan boord van de reddingsboot.

De politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Zie ook:
- Zoekactie naar opvarende veerboot (13-01-2014)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
oostburger (15-1-2014 om 02:57)
nee, precies kon ook haast niet, maar het artikel was zo geschreven toch? gesprongen of gevallen.... erg treurig in ieder geval, en voor die pauper "jan" hopelijk gaat je alles perfect af in je eigen bekrompen wereldje, want 'n mens doet dit natuurlijk niet even zomaar, het leven kan soms erg zwaar zijn voor sommige mensen, jou zou je er af willen duwen en dan van niks gebaren want mensen zoals jou kan je missen als kiespijn...
jan (14-1-2014 om 21:47)
Kost de gemeenschap een hoop geld zo,n reddingsaktie, en dan nog tevergeefs ook
vlissingse (14-1-2014 om 15:56)
@oostburger: hij is niet gevallen
oostburger (13-1-2014 om 23:20)
heel veel sterkte toegewenst aan de nabestaanden in deze, al wil ik hier even kwijt dat het toch vreemd zou zijn als hij zou zijn gevallen, dat is haast niet mogelijk zonder enige stunt, heb daar vaak aan de achterkant lekker uitgewaaid en dan stapte ik altijd over dat rood/wit kettinkje om dan te leunen tegen dat deurtje zeg maar, dat is op zo'n manier gebouwd dat je er gewoon niet af kan vallen, maar nogmaals veel sterkte toegewenst aan de familie en het snelle optreden van de hulpdiensten.
Renata (13-1-2014 om 23:14)
Sterkte voor de nabestaanden en respekt voor alle mensen wiens hulp en inspanningen niet meer mochten baten
mandy (13-1-2014 om 22:00)
heel veel sterkte , het is heel erg , om op deze manier iemand te verliezen sterkte xx
Cookie-instellingen beheren