Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 30 km

‘Taakstraffen vanwege vuurwerkbommen’

Toegevoegd: 13-01-2014, 16.51 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 48-jarige Terneuzenaar moet als het aan het Openbaar Ministerie (OM) een taakstraf uitvoeren vanwege het maken van vuurwerkbommen. Ook tegen zijn zoon werd een taakstraf geëist.
 
De officier van justitie eiste maandag voor de rechtbank in Middelburg een taakstraf van honderd uur waarvan zestig uur voorwaardelijk tegen de vader. De man zou van januari 2010 tot en met zijn aanhouding op 29 augustus 2012 zijn 14-jarige zoon geholpen hebben met diens hobby: het maken van vuurwerkbommen. Tegen de zoon, wiens zaak achter gesloten deuren werd behandeld, werd eveneens een taakstraf gevorderd.
 
Na een anonieme tip en doordat de moeder de politie inseinde deed de politie op 29 augustus een inval en vond in een koffer 317 zelfgemaakte vuurwerkbommen. Elders in de woning lagen nog de nodige grondstoffen. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) moest eraan te pas komen en het vuurwerk werd onschadelijk gemaakt.
 
Hoe het kon komen dat zoonlief vuurwerkbommen maakte en de vader niet ingreep was voor de vader niet zo moeilijk: “Hij zoon wist precies wat ie deed, was deskundig en bovendien was dat het enige wat hij echt leuk vond.” Daarnaast wilde de vader dat zijn zoon niet boos werd. En dus deed vader de bestellingen van de grondstoffen via internet, betaalde die ook en bracht samen met de zoon de vuurwerkbommen in de polder tot ontploffing. Dat alles werd gefilmd en op Youtube gezet, ter leering ende vermaeck van mede-amateurvuurwerkmakers.
 
Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
- Explosieven onschadelijk gemaakt (29-08-2012)
- EOD ingezet vanwege vuurwerkvondst (29-08-2012)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gitta (13-1-2014 om 23:10)
Het jochie zal de baas in huis zijn als papa het zo naar vind dat zoonlief boos op hem wordt.
gerda (13-1-2014 om 21:17)
een vader die zijn zoon zo een slechte voorbeeld geef(helpen met maken van vuurwerkbommen ) die is het niet waard om vader te zijn.Want om vader te zijn moet je wel verantwoordelijkheid nemen om een goede rolmodel te zijn voor je zoon.Een jongen van 14 jaar is NIET deskundig, en dat zijn vader niet wilde dat zijn zoon op hem boos zou worden, dat getuig op slappe opvoeding.
kees (13-1-2014 om 18:05)
Taakstraffen? Het gaat om explosieven tegenwoordig. Dat valt onder wapens en munutie dus moeten ze gevangenisstraf krijgen toch
Fortuyn (13-1-2014 om 17:34)
een taakstraf ? is dat het ? Is dat alles ?
Zeeuw (13-1-2014 om 16:59)
Taakstraf? Auto's wassen, koffie zetten... Dat kennen wij in Nederland.
Cookie-instellingen beheren