Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
84 files van totaal 324 km

Verdachten Hoek naar taakstrafzitting

Toegevoegd: 16-01-2014, 13.31 uur - Update: 16-01-2014, 14.12 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - Drie jongemannen die deze jaarwisseling in Hoek een schommel in brand zouden hebben gestoken moeten naar de taakstrafzitting van het Openbaar Ministerie (OM). Dat meldt de politie.

De vernieling vond op oudejaarsdag plaats op het Molenplein. Van de brandstichting werd een filmpje gemaakt. De video verscheen op Youtube. Na de publicatie meldde de politie op zoek te zijn naar de daders. De eigenaar van de schommel, de gemeente Terneuzen, deed aangifte.

Volgens de politie zijn de drie verdachten 17 (2) en 18 jaar oud. Ze komen uit het dorp. Het drietal meldde zich bij de politie om een verklaring af te leggen en hebben bekend een aandeel te hebben in het opblazen van het toestel in het speeltuintje. De zaak tegen een vierde verdachte, de filmer van de vernieling, is geseponeerd.

Tijdens de zitting zal ook overleg plaatsvinden over het betalen van de schade van 1.600 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
69 (16-1-2014 om 17:59)
1600 euro ? Duur schommeltje
Erik (16-1-2014 om 15:42)
Dat degene die het gefilmd heeft geen straf krijgt is toch vreemd, hij was toch medeplichtig? Hij zou de andere 3 er ook van kunnen weerhouden hebben om tot deze daad te komen. Lijkt me dat hij ook gewoon moet mee betalen aan de schade.
Cookie-instellingen beheren