Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wijkagent waarschuwt voor oplichting

Toegevoegd: 17-01-2014, 13.11 uur
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De wijkagent van Kapelle waarschuwt op social media voor een vorm van telefonische oplichting.

Volgens de politie zouden in het Engels allerlei vragen gesteld worden. De politie raadt mensen aan niet op de vragen in te gaan, geen antwoord te geven en op te hangen. Er zou sprake zijn van oplichting.

Of er ook mensen daadwerkelijk het slachtoffer zijn geworden van de oplichter(s) is niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anoniem (18-1-2014 om 15:21)
Ook ik werd vandaag op huis telefoon gebeld door het nummer uit puerto rico, kreeg ook een bandje te horen met 'Goodbye' Dus inderdaad niet alleen in Kapelle, ik woon in Drachten
moeders (18-1-2014 om 01:16)
Niks gelijk ophangen, zorg dat je een fluitje of iets dergelijks klaar hebt liggen.Zeg sorry, momentje en stop je oren dicht en blaas dan zo hard mogelijk op dat fluitje zodat de beller de eerste minuten zo doof als een kwartel is. Dan is de lol er snel van af hoor !!
P.G (17-1-2014 om 19:29)
Kreeg vanmiddag ook een telefoontje uit Italië.Was inderdaad 00390118316066. Ook deze dame sprak onduidelijk engels met een akelig schelle stem. Het gaat dus waarschijnlijk om dezelfde dame. Ze vroeg of ik haar kon verstaan en ik heb "no" gezegd en weggedrukt, dus ik weet niet wat ze wilde vragen. Ben daar ook echt niet benieuwd naar.
Leo Smalheer (17-1-2014 om 19:11)
Vanmiddag ook gebeld over 'Italian Food'. Heel raar dat het telefoonnummer kwam vanuit Vaticaanstad. Was ook een slecht Engels sprekende meneer.
rianne (17-1-2014 om 18:33)
wij wonen in Vlissingen , wij en nog diverse in onze omgeving zijn ook gebeld door een engelssprekende dame hebben ook de telefoon neergelegd vertrouwde het niet ik zie wel overal zijn ze bezig
m. misset (17-1-2014 om 17:38)
wij zijn ook gebeld door een gebrekkig engels sprekende vrouw het nummer 0044 kwam uit roemenie wij wonen in hoek, is dus inderdaad niet alleen in kapelle
Cookie-instellingen beheren