Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie lost schot bij aanhouding inbrekers

Toegevoegd: 18-01-2014, 10.43 uur
Door: Manfred Berrevoets

'S-GRAVENPOLDER - Zaterdagmorgen vroeg zijn twee woninginbrekers in 's-Gravenpolder aangehouden. Een dader is gevlucht. Bij de aanhouding van een van de verdachten heeft een agent een waarschuwingsschot gelost.

Rond 04.40 uur kreeg de politiemeldkamer via 112 een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Wilgenstraat. Een alerte buurman hoorde glasgerinkel en zag drie mannen de woning van de buren binnengaan. Hij wist dat er op dat moment geen bewoners aanwezig waren. Diverse politie-eenheden reden snel naar 's Gravenpolder.

Bij aankomst wilden de daders net met hun auto wegrijden. Een politieauto reed de auto klem. Hierdoor ontstond schade aan een geparkeerde auto en de politieauto. De drie mannen gingen er lopend vandoor. Agenten konden de eerste man onmiddellijk aanhouden. De tweede verdachte werd door een politiehond aangehouden. De derde verdachte wist te ontkomen. Door diverse agenten, geholpen door een tweede politiehond, werd in de wijde omgeving vergeefs gezocht.

De politie is een onderzoek naar de inbrekers gestart. Zo is de vluchtauto in beslag genomen en wordt een forensisch sporenonderzoek in de woning en de auto uitgevoerd. Omdat de politie nog volop met het onderzoek bezig is, worden nu nog geen gegevens van de aangehouden mannen gemeld. Zij worden vandaag verhoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Edel (22-1-2014 om 18:14)
Ja als die politiehond toch vastheeft had ik even gewacht tot dat de namen genoemd waren en dan pas een bevel aan de hond om los te laten. overigens jammer van dat schot, belasting geld voor niets verschoten, ben het met vorige spreker eens gewoon een schot recht in de roos, want als oom agent duidelijk op zijn benen schiet en de dader valt op dat moment is het effect hetzelfde , maar in mijn ogen de enige goede. hulde aan de beller en de politie goed gewerkt. Edel
Fabiola (19-1-2014 om 17:20)
"Go Valentino Rossi Go"
gespierde hulk die vandaag jarig is (19-1-2014 om 10:09)
het is pas top dat de derde verdachte is gepakt TOP!!!!!!!!!!!!
Ad. (19-1-2014 om 01:30)
Goed gedaan van de politie al moeten ze wel op schietles want je mag in deze situatie niet missen.en dan niet zeuren of agenten op non actief stellen maar overgaan tot de orde van de dag.
Pietje (18-1-2014 om 18:27)
Inderdaad Jeroen, niet een waarschuwingsschot lossen, maar direct schieten. Een schot in de knie en ze stoppen vanzelf. Goed werk van buurman en politie. Op deze manier krijgen we weer vertrouwen in onze politiemensen. En inderdaad hard straffen! Dan doen deze inbrekers dit niet meer.
Top ! (18-1-2014 om 18:27)
Prima aktie Politie !
Cookie-instellingen beheren