Weerbericht:
Eerst buien. Overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Man opgepakt na vondst wietkwekerij

Toegevoegd: 22-01-2014, 16.18 uur - Update: 27-01-2014, 09.47 uur
Door: Roland de Jong

SINT JANSTEEN - De politie heeft woensdagmorgen in Sint Jansteen een 40-jarige man opgepakt na de vondst van een flinke wietkwekerij.

De wietplantage bevond zich boven een Chinees restaurant aan de Brouwerijstraat. Ook werden er planten gekweekt in een naastgelegen garagebox. De brandweer moest er aan te pas komen om de garagebox open te maken. Achter de deur van de garagebox was een muurtje gebouwd. 

De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd en daarna vernietigd. Ter plaatse constateerde elektriciteitsbedrijf Delta dat de stroom illegaal werd afgetapt. Er werd gesproken over een zeer gevaarlijke stroomvoorziening. 

De aangehouden man is woensdagmiddag verhoord en heeft te horen gekregen dat hij langer moet blijven. Hij is naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Een gespecialiseerd bedrijf is ingeschakeld om de hennepplanten af te voeren. Het zou gaan om 600 tot 1.000 planten.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Markush (22-1-2014 om 22:52)
Man opgepakt voor het kweken van tomaten binnenshuis. Had een lamp in een kast met 100 plantjes. Deed dit in meerdere huisjes en waste zijn geld wit op zijn Raborekening. Zo nu en dan is et wel risky want met de tomaten schaarste heb je ook tomatenboeven. Plus nog de hekse van Teven op tomatenkwekers en de prijs van tomaten steeg. Tis wat met die tomaten....
Cookie-instellingen beheren