Koolmonoxide-alarm in Sint Annaland

Toegevoegd: 22-01-2014, 17.25 uur - Update: 23-01-2014, 15.10 uur

Het voorval in de Kerkeblokstraat in Sint Annaland. Het voorval in de Kerkeblokstraat in Sint Annaland.
Het voorval in de Kerkeblokstraat in Sint Annaland.
1 2
© Foto: Leendert van der Klooster
Door: Roland de Jong

SINT ANNALAND - In Sint Annaland zijn de hulpdiensten woensdag aan het einde van de middag ingezet na een melding van een mogelijke koolmonoxidevergiftiging.
 
Rond 16.40 uur ging bij een woning aan de Kerkeblokstraat een koolmonoxidemelder af. De brandweer werd opgeroepen en ook werd een ambulanceteam ter plekke gestuurd. De bewoonster werd ter plekke door de ambulancedienst onderzocht maar bleek geen vergiftiging te hebben opgelopen.

De brandweer heeft een meting verricht maar er werd geen verhoogde concentratie koolmonoxide gemeten. Er bleek dus sprake te zijn van een loze melding.

Bij een koolstofmonoxidevergifiting kan er niet meer genoeg zuurstof meer via het bloed worden getransporteerd. Daardoor treden symptomen op als hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid. Langere blootstelling kan bewusteloosheid en zelfs de dood tot gevolg hebben.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johanna (22-1-2014 om 19:57)
Hopelijk heeft het voor de bewoner geen nare gevolgen. Ik weet natuurlijk niet hoe de situatie daar was en wat de oorzaak was dus daar kan ik niet over oordelen. Toch wil ik even onder de aandacht brengen dat er mensen zijn die in hun open haard of allesbrander niet alleen zuiver hout stoken. Ik zie dagelijks naast mij dat er daar behandeld hout (geverfd, geïmpregneerd) wordt gestookt terwijl dit bij de wet verboden is. WAAR BLIJFT DE HANDHAVING??? Ook wordt hier in hun allesbrander antraciet/pet-coke gestookt en dat in een dichtbevolkte wijk. Als buur krijg je wel de giftige en kankerverwekkende PAK's in je huis want je kunt je huis niet volledig luchtdicht afsluiten. En dat is dus dagelijks met alle gevolgen van dien voor je gezondheid.
Piet (22-1-2014 om 18:48)
Dit bewijst weer eens hoe nodig deze melders zijn. Zonder koolmonoxide melder had dit heel anders afgelopen. Dus alleen rookmelders ( die zeker ook aan te bevelen zijn) zijn niet voldoende. Voor een paar tientjes heb je zo'n melder. Dus?.... Nog niet in huis? aanschaffen!!