Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

TBS voor doodslag Serné verlengd

Toegevoegd: 23-01-2014, 19.42 uur - Update: 24-01-2014, 16.31 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG ‑ De Middelburgse rechtbank heeft donderdag beslist dat de tbs met dwangverpleging waartoe een 29-jarige inwoner van Sint Philipsland in 2003 werd veroordeeld met nog zeker één jaar wordt verlengd. In die tijd kunnen hij en de TBS-kliniek werken aan een mogelijke voorwaardelijke beëindiging van de tbs.

De Fliplander vertoeft overigens niet meer in de kliniek maar woont zelfstandig buiten de inrichting. Volgens de deskundigen van de TBS-kliniek gaat het prima met de man maar of hij op de langere termijn nog een risico vormt, kan nog niet met zekerheid worden gezegd. De Fliplander werd in 2003 voor onder meer doodslag op zijn toen 80-jarige achterbuurvrouw J. Serné-Dooms veroordeeld tot vier jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De vrouw werd tijdens haar slaap overvallen, vreselijk toegetakeld, een kussen op haar gezicht gedrukt en de keel dichtgeknepen. Ook werd ze seksueel misbruikt. Na ettelijke maanden van onzekerheid binnen de gemeenschap van Sint Philipsland leidde een grootscheeps DNA‑onderzoek onder de mannelijke inwoners van het dorp tot zijn aanhouding.

Zie ook:
- OM wil TBS verlengen na doodslag (09-01-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren