Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politieauto uit de bocht na achtervolging

Toegevoegd: 25-01-2014, 11.21 uur - Update: 25-01-2014, 13.17 uur
Tijdens de achtervolging vloog de politieauto uit de bocht. Tijdens de achtervolging vloog de politieauto uit de bocht.
Tijdens de achtervolging vloog de politieauto uit de bocht.
© Foto: Martijn Reijns
Door: Rolf de Feijter

NIEUWVLIET - Tijdens een achtervolging vrijdagmiddag in Nieuwvliet is een politieauto uit de bocht gevlogen.

Rond 16.40 uur zat de politie een Audi S6 achterna die voorzien was van gestolen Belgische kentekenplaten. Het vermoeden bestond dat ook de auto gestolen was. Tijdens de achtervolging ging het in de bocht bij Restaurant de Vijf Weeghen aan de Lampsinsdijk mis toen men bij een scherpe bocht uitkwam.

De Audi ging al slippende met piepende banden door de bocht maar de agent in de politieauto verloor de macht over het stuur. Vervolgens vloog hij uit de bocht en reed hierbij door het hekwerk van de parkeerplaats van het restaurant.
De politieauto liep dermate schade op dat deze door een bergingsbedrijf moest worden weggetakeld. Er vielen geen gewonden.

Tijdens de achtervolging werden snelheden bereikt boven de 110 kilometer per uur. De auto werd later leeg terug gevonden op de Sterntjeslaan in Cadzand en is door de politie in beslag genomen.




 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (25-1-2014 om 23:41)
Een Audi S6 Heeft quatro aandrijving, meer dan 400 PK en een sublieme wegligging. Die is met Nederlandse politie wagens echt niet bij te houden. Ik Engeland gebruiken de arrestatie eenheden daar speciale opgevoerde auto's voor met perfecte wegligging. Die kosten erg veel en dat kunnen of willen ze hier er niet voor betalen. Allemaal bezuiniging. De politie moet hier ook audi s6 bestellen dan hou je ze wel tegen of opgevoerde Subaru s.
Audi (25-1-2014 om 20:15)
Regelmatig komt het voor dat criminelen in een zeer snelle auto rijden. Wordt het geen tijd dat de politie dit soort auto's ook aanschaft. Dan lopen ze niet achter de feiten aan. Maar kunnen ze deze lui voor zijn, en inrekenen.
jeronimo (25-1-2014 om 17:35)
of je nu een a6 of 911 wilt bijhouden.je moet zelf je eigen auto sturen en weten/voelen wat je eigen auto en jezelf wel of niet kan ,en iedereen kan een foute inschatting maken
Marcel (25-1-2014 om 17:32)
En dat in Nieuwvliet lol. Betekend vaak dat ze op zoek zijn naar andere luxe auto's, of inbraakmogelijkheden in de buurt om eens te kijken wat er hier te snaaien valt. En dat 1-0 voor de dief hoezo hij heeft zijn S6je achter moeten laten vindt dat nu niet bepaald een winst voor de paupers die auto's stelen. Maar goed.
frans (25-1-2014 om 17:25)
zoals eerder gezegd; de Audi heeft 400+ PK, vierwielaandrijving, betere wegligging...Zegt NIETS over kwaliteiten van de chauffeur. Elly; ik krijg de indruk dat je een bekeuring heb gekregen in het verleden gezien je flauwe reactie.
Peter (25-1-2014 om 17:23)
Anders op cursus naar jullie collega's in Amerika, die weten wel hoe het moet.
Cookie-instellingen beheren