Politieauto uit de bocht na achtervolging

Toegevoegd: 25-01-2014, 11.21 uur - Update: 25-01-2014, 13.17 uur

Tijdens de achtervolging vloog de politieauto uit de bocht. Tijdens de achtervolging vloog de politieauto uit de bocht.
Tijdens de achtervolging vloog de politieauto uit de bocht.
1 2
© Foto: Martijn Reijns
Door: Rolf de Feijter

NIEUWVLIET - Tijdens een achtervolging vrijdagmiddag in Nieuwvliet is een politieauto uit de bocht gevlogen.

Rond 16.40 uur zat de politie een Audi S6 achterna die voorzien was van gestolen Belgische kentekenplaten. Het vermoeden bestond dat ook de auto gestolen was. Tijdens de achtervolging ging het in de bocht bij Restaurant de Vijf Weeghen aan de Lampsinsdijk mis toen men bij een scherpe bocht uitkwam.

De Audi ging al slippende met piepende banden door de bocht maar de agent in de politieauto verloor de macht over het stuur. Vervolgens vloog hij uit de bocht en reed hierbij door het hekwerk van de parkeerplaats van het restaurant.
De politieauto liep dermate schade op dat deze door een bergingsbedrijf moest worden weggetakeld. Er vielen geen gewonden.

Tijdens de achtervolging werden snelheden bereikt boven de 110 kilometer per uur. De auto werd later leeg terug gevonden op de Sterntjeslaan in Cadzand en is door de politie in beslag genomen.
 Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
NIX (27-1-2014 om 18:50)
Dat soort type wagens heet dan ook niet voor nix in de volksmond criminelen- of maffiabak... normale mensen hebben n.l. geen nut voor dat soort wagens. als je denkt je aan de regels te houden, heb je echt geen 400pk nodig. gewoon verbieden die onzin.
John (26-1-2014 om 23:28)
Ja, de standaard surveillance auto's van de politiekorpsen zijn hier ook niet voor uitgerust. En zeker niet tegen een sportwagen als een S6. Ik ben van mening dat elk korps minimaal 1 fastcar moeten hebben, zoiets als een ITR (waarmee ze in Engeland rijden) of een EVO. Dat zijn sport/circuit wagens waar je het in bochtenwerk makkelijk kan winnen van die lompe duitse wagens. Niet met Tourans of golfjes. Die blazen inderdaad zo de bocht uit. En dan de rijkunsten van de politie-agent(e) nog maar nagelaten... die moet zich diep en diep schamen.. ze krijgen niet voor niets rijvaardigheid als continu terugkerende course. Weer verspilde belastingcenten dus!
J (26-1-2014 om 18:35)
Ja ja roep maar niet te hard politie in nieuwe auto's, voor je het weet gaan de belasting centen of de wegenbelasting weer omhoog. Uiteindelijk betalen jullie je lompe opmerkingen zelf.
Jaap verkeer (26-1-2014 om 13:18)
gelukkig voor de mannen in blauw is de boom gemist op de foto. dat had nog heel erg slecht af kunnen lopen. zijn mensen die zo'n audi kunnen stelen wel "gewone"dieven eigenlijk of juist echt hele zware jongens?
marcel (26-1-2014 om 10:47)
Het bochtje waar de crimineel/autodief/pauper de politieauto in zijn binnenspiegel de berm in zag schuiven is een 90 graden bochtje. Op de foto zie je de driftsporen van de S6 nog op het wegdek. En veel harder dan 110 kun je ook niet door de slinger bochtjes daar. Maar goed eind goed al goed auto terug bij de eigenaar niemand dood en de paupers zullen weer op zoek gaan naar een andere Audi S6 voor een mislukte ramkraak o.i.d.
Jac (26-1-2014 om 01:59)
Als je de bocht uitvliegt betekend het gewoon dat je je voertuig niet goed kan beheersen. Dat je die Audi niet in kan halen lijkt me wel logisch gezien het verschil in auto's. Maar meer dan dat had er ook niet mogen gebeuren. Gewoon einde achtervolging en niet als een kip zonder kop maar achter de gestolen auto aan race totdat je de bocht uit vliegt. Ken je grenzen en wees verstandig, geld ook voor de politie.