Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Storm richt schade aan in Zeeland

Toegevoegd: 25-01-2014, 20.56 uur - Update: 25-01-2014, 23.17 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De storm die zaterdagavond over de provincie trok heeft op diverse plaatsen schade aangericht. De brandweer is meerdere keren ingezet.

Fikse buien en zware windstoten trokken vanaf 19.00 uur over de provincie. Even voor 20.00 uur kwam een eerste schademelding binnen vanaf de Draaibrugseweg (N251) bij Aardenburg. Later moest de brandweer ook nog worden ingezet op de kruising Biezelingsestraat - Stationsstraat in Kapelle, de kruising Abeelseweg - Groeneweg in Middelburg en de Gatenisse in Kruiningen.

Rond 21.05 uur kwam nog een melding binnen vanaf het Schotwegje in Kapelle. Volgens de plaatselijke wijkagent zijn er door de wind en de regen veel dakpannen naar beneden gekomen. Ook zijn er bomen omgewaaid en zijn er meldingen van wateroverlast.

In de Robert Johnsonstraat in de Middelburgse wijk Mortiere ontstond rond 20.20 uur als gevolg van een harde windvlaag flink wat schade. Vijf brandweerwagens, waaronder twee redvoertuigen, werden opgeroepen omdat daar van een flink aantal huizen dakpannen waren afgewaaid. Deze richtten ook schade aan aan geparkeerde auto's.

Rond 21.40 uur was de brandweer in Middelburg nog steeds bezig. Er lagen volgens een woordvoerder toen nog diverse dakpannen los op de daken. Omdat deze alsnog naar beneden kunnen vallen is sprake van een gevaarlijke situatie. De brandweer is bezig met het verwijderen van de losgekomen dakpannen om zo het gevaar weg te nemen. Hoe lang de werkzaamheden nog duren is niet bekend.

De brandweer kreeg ook later op de avond nog meldingen binnen. Rond 21.50 uur kwam een melding van stormschade binnen vanaf het terrein van De Merelhoeve aan de Langeweg in Nieuw- en Sint Joosland.

Voor Zeeland waarschuwt het KNMI vanavond nog voor onweer en zware windstoten tot 100 kilometer per uur.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (26-1-2014 om 11:43)
Het lijkt of er een windhoos in de buurt is geweest. Bij normale wind van 90 km/h kunnen toch niet in een keer zoveel dakpannen wegwaaien ? Misschien dat een meteoroloog hier iets meer van kan zeggen ? Ik hou het in ieder geval op een windhoosje of sterke rukwind.
wim (26-1-2014 om 09:29)
fijn als je een garage hebt en je auto buiten laat staan
kees (25-1-2014 om 23:33)
Je zal zon dakpan op je hoofd krijgen, dan heb je toch wel even hoofdpijn. Gelukkig geen gewonden
Vlissinger (25-1-2014 om 22:38)
Denk je veilig je auto op de oprit te hebben geparkeerd...
Cookie-instellingen beheren