Blikseminslag in boom Nieuwland

Toegevoegd: 26-01-2014, 11.01 uur

Door de blikseminslag werd de boom in tweeën gespleten.
Door de blikseminslag werd de boom in tweeën gespleten.
1
© Foto: Rens Marijs
Door: Rolf de Feijter

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – De brandweer is zaterdagavond na het noodweer wat over Zeeland trok, ingezet voor een blikseminslag in een boom.

Rond 21.45 uur moest de brandweer ter plaatse komen aan de Langeweg in Nieuw- en Sint Joosland bij partycentrum de Merelhoeve. Door blikseminslag in een boom was een gevaarlijke sitiatie ontstaan. De boom was in tweeën gespleten en daardoor hing een gedeelte ervan gevaarlijk boven een woning naast het partycentrum.

De brandweer heeft dit gedeelte van de boom afgezaagd. Na ruim anderhalf uur kon de brandweer terugkeren naar de kazerne.

Ook elders in de provincie was het gisteravond raak. Zo werden van meerdere woningen in de Middelburgse wijk Mortiere tientallen dakpannen daar beneden geslingerd door een plotselinge windvlaag. In enkele straten ontstond een flinke ravage. Huizen en auto's raakten door de vallende dakpannen beschadigd.

Zie ook:
Storm richt schade aan in Zeeland   (25-01-2014)


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750