Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
70 files van totaal 278 km

Politie staakt achtervolging wegens veiligheid

Toegevoegd: 26-01-2014, 11.28 uur
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een achtervolging van een verdacht persoon gestaakt.

Kort na middernacht zagen agenten een auto rijden op de Nieuwendijk in Vlissingen. Ze lieten de auto stoppen en vroegen de bestuurder naar zijn rijbewijs. De man vertelde de politie dat hij geen rijbewijs had en ook kon hij zich niet legitimeren. De agenten vroegen de man om zijn naam maar direct ontstond het vermoeden dat hij een valse naam opgaf. De agenten zeiden de man voor hen uit te rijden naar het politiebureau om de zaak daar verder uit te zoeken.

Eenmaal op weg naar het bureau gaf de verdachte echter gas. Hij probeerde weg te komen van de agenten. Deze konden hem een tijd volgen maar toen de verdachte met onverantwoord hoge snelheid door het fiets- en voetgangersgebied van het Scheldeterrein reed, werd het zo gevaarlijk dat de agenten besloten gas terug te nemen.

De auto werd later leeg teruggevonden in Verkuijl Quakkelaarstraat in Vlissingen. Op basis van het kenteken en persoonlijke bezittingen in de auto, zal de verdachte waarschijnlijk alsnog ter verantwoording geroepen worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (29-1-2014 om 09:07)
Jammer dat Wegmisbruikers hier niet bij waren. Had dit wel eens willen zien...
angie (28-1-2014 om 12:15)
Er hadden nog gewonden kunnen vallen ook. Geen slimme actie van de politie.
Marco (27-1-2014 om 22:49)
Nou, dan stap ik ook maar even in de auto zonder rijbewijs, en mocht ik gepakt worden zeg ik wel "als jullie nou eens een donut gaan eten dan rij ik alvast naar het bureau".... Hebben ze hier nou echt voor gestudeerd? Dat er politie is oke, maar doe wel beter je best.
Jackie (27-1-2014 om 13:11)
Ja lekker maar ach dan zeggen ze toch gewoon bij de politie: "ja dat was onze keuze....die heb ik al vaker gehoord" weet je.
sassenaar (26-1-2014 om 21:18)
Iemand vooruit laten rijden zonder rijbewijs? Zouden hun kids van 12 ook in auto's mogen rijden? Vreemd gedrag van de politie dit
. (26-1-2014 om 20:51)
De mensen hieronder doen net of er een moordenaar is ontsnapt. M
Cookie-instellingen beheren