Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatieteam oefent in slooppand

Toegevoegd: 29-01-2014, 14.47 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het arrestatieteam (AT) van de Zuidelijke politiekorpsen heeft vanochtend en vanmiddag geoefend in een slooppand in Vlissingen.

Vanwege de oefening reden vanochtend diverse onopvallende voertuigen met spoed de provincie binnen via de A58. Rond 08.30 uur arriveerde het team bij de President Rooseveltlaan in Vlissingen.

Aan de Rooseveltlaan worden sinds september diverse portiekwoningen gesloopt. Voor de politie een mooie kans om een oefening te houden waarbij bijkomende schade geen probleem was. Binnen werd onder meer geoefend op het binnenvallen van woningen. Diverse deuren werden tijdens de training 'opgeofferd'.

Aan het begin van de middag werd de oefening weer beëindigd.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vincent (29-1-2014 om 19:14)
Jammer dat er weer zuurpruimen zijn die niet gehinderd door enige kennis reageren.. Speciaal voor hen:. Oefenen dien je zo realistisch mogelijk te doen om er maximaal rendement uit te halen, maar er zijn altijd bepaalde 'vredes'beperkingen waar je rekening mee dient te houden. 'Train as you fight' en 'fight as you train': hierdoor worden de skills and drills die je oefent een soort tweede natuur; je hoeft er niet meer over na te denken. Het wordt een automatisme. AT-ers krijgen oa een zeer gedegen rij-opleiding en daarom hoor je zelden of nooit over een aanrijding waar ze bij betrokken zijn. En voor iedere verkeersdeelnemer geldt: zie je een voertuig met sirene en zwaailichten dan maak je ruimte.... ;-)
Jan (29-1-2014 om 18:57)
Ik kwam het "circus" vanochtend ook tegen en ben de mening toegedaan dat het met spoed rijden een wezenlijke bijdrage levert aan de rijvaardigheid en voertuigbeheersing van de chauffeur. Vanuit ervaring weet ik dat een spoedrit het nodige vergt aan concentratie, anticipatie en beslissingsvaardigheid. De medeweggebruikers doen vaak net wat men niet moet doen, zoals remmen en uitwijken naar de verkeerde richting. Dit betrof een oefening waarbij men minder risico neemt dan bij een echte noodsituatie zoals een schutter in een winkelcentrum, een persoon welke een ander dreigt te doden etc. Dus, toon begrip en laat men de praktijkoefening zo goed als mogelijk uitvoeren en nabootsen.
weg gebruiker (29-1-2014 om 18:00)
Nou een arrestatie team zou niet voor mij komen.. en oefenen is goed maar niet onnodig met hoge snelheid door het verkeer rijden simon vis.. het was in de spits. ze konder er ook met normale snelheid daar naartoe.. en inderdaad als ik het hier niet las had ik niks gezegt want het leek erop dat de pleuris was uitgebroken ergens. met zo een snelheid mensen aan de kant drukken alsof de oorlog uitbreekt is nergens voor nodig dus zeik mij niet af, jij praat wel anders als er een achterop een familie lid ofzo was geklapt... voor een oefening.
Elly (29-1-2014 om 17:51)
niet zeuren laat die kleine kinderen toch lekker spelen,dan worden het misschien nog eens echte kerels..
Ikke (29-1-2014 om 17:34)
Ik ben het helemaal eens met weg gebruiker,ik heb ze ook langs zien vliegen,in geval van nood okee dan snap ik het maar voor een oefening zo over de weg te rijden vind ik niet normaal. volgens mij is het zelfs zo dat licht en geluid signalen alleen maar mogen worden gebruikt in geval van nood?
GTI (29-1-2014 om 17:31)
@simon, Tuurlik is het goed dat ze oefenen! Maar om nou met hoge snelheid naar plaats van bestemming te rijden is wel erg overdreven en bovendien veroorzaakt het een hoop ophef voor niets..
Cookie-instellingen beheren