Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatieteam oefent in slooppand

Toegevoegd: 29-01-2014, 14.47 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Het arrestatieteam (AT) van de Zuidelijke politiekorpsen heeft vanochtend en vanmiddag geoefend in een slooppand in Vlissingen.

Vanwege de oefening reden vanochtend diverse onopvallende voertuigen met spoed de provincie binnen via de A58. Rond 08.30 uur arriveerde het team bij de President Rooseveltlaan in Vlissingen.

Aan de Rooseveltlaan worden sinds september diverse portiekwoningen gesloopt. Voor de politie een mooie kans om een oefening te houden waarbij bijkomende schade geen probleem was. Binnen werd onder meer geoefend op het binnenvallen van woningen. Diverse deuren werden tijdens de training 'opgeofferd'.

Aan het begin van de middag werd de oefening weer beëindigd.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
the Dukes of Hazzard (3-2-2014 om 14:33)
als die mannen moeten oefenen zich snel te verplaatsen in het verkeer, dan gaan ze maar op de ambulance rijden. doen ze gelijk wat nuttigs. en werkelijk, wie denkt dat het allemaal superchauffeurs zijn, moeten vooral nog veel meer hollywood films kijken. maar pas als ze al op mogen blijven na sesamstraat.
v Gogh (3-2-2014 om 14:26)
@ vincent, oefenen is per definitie geen realisme. maar als u dat wil kan u zich opgeven als gewillig oefenobject. wie weet mag u een dolgedraaide vuurwapengevaarlijke gek spelen die onmiddellijk geneutraliseerd moet worden met excessief geweld. want u klaagt tenslotte niet over risico, en wil het zo realistisch mogelijk zien gebeuren want u bent geen softie, toch ? of heeft u liever dat er met een ander geoefend wordt ? en blijft u braafjes veilig achter uw computertje ? de veiligheid waar uzelf dus om schreeuwt, maar zelf niets aan wil bijdragen soms ? u vind oefenen goed, als het maar met een ander is, is uw ruggengraatloze strekking.
ries i ko Training (3-2-2014 om 13:33)
trainen is goed, want zoals hier geschreven gaat het om risicovolle situaties, zoals het op hoge snelheid verplaatsen door het verkeer wat wel degelijk een risico is.(niemand zal dat ontkennen). dus ook wel degelijk een risico voor de onschuldige weggebruiker die hier dus gebruikt wordt als trainingsobject om dat risico te trainen. U bent dus trainingsobject. en hoe voelt dat ? dat uw veiligheid gebruikt wordt om het "veiliger" te maken ? of vergeet ik hier dat objecten helemaal geen mening hebben ? want: "er moet z.g.n. getrained worden". nee, sorry, die niet dekkende vlag salueer ik niet. die hoort op een strontschuit.
skrik me rot man ! (3-2-2014 om 13:15)
als het dan toch een oefening is, zou het dan teveel moeite zijn dat deze lieden zichzelf uitdossen als herkenbare politie eenheid ? normale mensen schrikken zich n.l. rot van als zwaar bewapende als criminelen uitziende bivakmutsen en idem autopark die zomaar over straat lopen te zwaaien met wapens. een beetje meedenken met burgers zou helpen ! of zijn ze daar soms niet voor ?
Vlissinger (31-1-2014 om 15:02)
@odb, lees even de terechte reactie van @Franky 21:48. En bij uw volgende reactie, graag uw echte gegevens, als het kan met een recente pasfoto. Dit, mocht u werkelijk in een door u beschreven situatie terecht komen, ze eerst een ander kunnen en mogen helpen.
Franky (30-1-2014 om 21:48)
@odb, Was die test verplicht? Kom op zeg, je hoeft je zelf niet te bewijzen hoor. Je haalt er nu 40-45 bij, wat heeft dit nu te maken met het onderwerp, het verschil tussen het BBE en de AT? Of dat we in een politiestaat leven? Odb, google effe op DSI dan zul je inzien wat de BBE inhoud en dat de medewerkers van het AT daar zelf ook bij horen. Met de uitspraken die jij nu doet ben je zelf de grootste amateur, totaal geen kennis van zaken. Ik denk dat het meer licht aan een soort van frustratie uit het verleden... Nogmaals wees blij dat die gasten er zijn, er zijn er maar weinigen die hier voor geschikt zijn. Laat die gasten lekker oefenen en geef ze de ruimte daar voor. Het zijn geen parkeerwachters hoor... ;-)
Cookie-instellingen beheren