Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 17 km

Hinder tunnel vanwege gekantelde truck

Toegevoegd: 30-01-2014, 13.10 uur - Update: 30-01-2014, 15.46 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - Verkeer dat via de Westerscheldetunnel vanuit Zeeuws-Vlaanderen naar Zuid-Beveland wilde rijden heeft vanochtend en vanmiddag hinder ondervonden van een gekantelde vrachtwagen.
 
De vrachtwagen, geladen met ijzeren steigerpijpen, belandde rond 11.10 uur op zijn kant toen deze vanaf de rotonde Hoek kwam en kort daarop de Westerscheldetunnelweg (N62) op wilde draaien. De 35-jarige chauffeur raakte gewond maar zat niet bekneld. Ook zijn 44-jarige passagier raakte gewond.

De ambulancedienst heeft het tweetal met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. Over de aard en de ernst van het letsel is niets bekend. De twee zijn beiden afkomstig uit Terneuzen.
 
De vrachtwagen belandde op de oprit en de steigerpijpen belandden door het ongeluk op de rijbaan naar de tunnel. Hierdoor was de toegang tot de tunnel gestremd. Nadat enkele van de ijzeren pijpen waren weggehaald kon het verkeer af en toe passeren.

Vanwege sporenonderzoek en bergingswerkzaamheden was de toegang tot de Westerscheldetunnel vanaf Zeeuws-Vlaanderen af en toe ook volledig gestremd. Rond 15.10 uur werd de berging voltooid en was de situatie weer normaal.
 
Het verkeer vanuit Zuid-Beveland ondervond geen grote hinder van het ongeluk.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johannes (30-1-2014 om 15:53)
Weer zo'n sukkelaar. Geef zulke vrachtwagenchauffeurs een flinke boete vor het veroorzaken van overlast voor het overige verkeer. Zij zijn een smet op de beroepsgroep.
ronny (30-1-2014 om 15:52)
Lading zal wel niet vast gezet zijn ,weer uren de weg afgesloten geweest , chauffeur alles zelf laten betalen ,chauffeur per direct ontslaan .
marleen (30-1-2014 om 15:43)
moet die dat niet af dekken tel voor beroepsvervoer andere regels of zo wij moet net spannen of boete nu hun toch ook of niet en reed weer te hard zeker want ze denken ook dat de weg van hun is he
mar (30-1-2014 om 15:12)
wat bedoel je met te hoge snelheid 80km/u is toch niet snel. Wat ik niet snap is dat er geen dekzeil over de container is gespannen dan had dit waarschijnlijk niet zo over de andere rijbaan gerold. Als een vrachtauto daar al te hard kan gaan moet er voor hen een lagere snelheid aangegeven worden, nou lijkt me een lading steigermateriaal niet zo zwaar. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Beterschap aan de bestuurder. Krijg net bericht dat de weg weer vrij is. 15u15.
Kees (30-1-2014 om 14:05)
De toedracht wordt weliswaar nog onderzocht, maar gezien de aard van de lading en de plaats waarop de vrachtauto is gekanteld, heeft het er alle schijn van dat de toerit naar de tunnelweg met te hoge snelheid is genomen. Hopelijk vallen de verwondingen van de chauffeur mee. Zijn werkgever zal vermoedelijk minder blij zijn met deze gebeurtenis.
Cookie-instellingen beheren