Weerbericht:
Perioden met zon, vooral in de noordelijke helft van het land wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Hinder tunnel vanwege gekantelde truck

Toegevoegd: 30-01-2014, 13.10 uur - Update: 30-01-2014, 15.46 uur
Door: Roland de Jong

HOEK - Verkeer dat via de Westerscheldetunnel vanuit Zeeuws-Vlaanderen naar Zuid-Beveland wilde rijden heeft vanochtend en vanmiddag hinder ondervonden van een gekantelde vrachtwagen.
 
De vrachtwagen, geladen met ijzeren steigerpijpen, belandde rond 11.10 uur op zijn kant toen deze vanaf de rotonde Hoek kwam en kort daarop de Westerscheldetunnelweg (N62) op wilde draaien. De 35-jarige chauffeur raakte gewond maar zat niet bekneld. Ook zijn 44-jarige passagier raakte gewond.

De ambulancedienst heeft het tweetal met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. Over de aard en de ernst van het letsel is niets bekend. De twee zijn beiden afkomstig uit Terneuzen.
 
De vrachtwagen belandde op de oprit en de steigerpijpen belandden door het ongeluk op de rijbaan naar de tunnel. Hierdoor was de toegang tot de tunnel gestremd. Nadat enkele van de ijzeren pijpen waren weggehaald kon het verkeer af en toe passeren.

Vanwege sporenonderzoek en bergingswerkzaamheden was de toegang tot de Westerscheldetunnel vanaf Zeeuws-Vlaanderen af en toe ook volledig gestremd. Rond 15.10 uur werd de berging voltooid en was de situatie weer normaal.
 
Het verkeer vanuit Zuid-Beveland ondervond geen grote hinder van het ongeluk.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
iemand (10-2-2014 om 10:56)
als het de eigenaar van de vrachtwagen zelf was is de kans groot die hij te hard heeft gereden ik ken die man(nen)
Michel (3-2-2014 om 23:13)
Wordt er moe van,dat iedereen zijn mening meteen klaar heeft. We weten het allemaal zo goed. Ook ik moest omrijden via de brug van Sluiskil. Kwam te laat op mijn afspraak in Vlissingen. Wat kan mij het bommen. Als het maar goed gaat met die chauffeurs, dat die er niets aan over houden.Beterschap mannen. Dat de tunnel tijdelijk werd afgesloten sloeg alleen nergens op. 1 rijbaan had gewoon open kunnen blijven.
Frans (3-2-2014 om 20:52)
Schoenmaker blijf bij je leest. Wat dacht je van, vrachtwagenchauffeur, hou je wagen op de weg?
Dave (2-2-2014 om 20:00)
Het is makkelijk iets te bekritiseren vanaf afstand..... Het spreekwoord luidt : schoenmaker blijf bij je leest !! Deze betrokken chauffeurs zijn hardwerkende vaklui die echt niet hun eigen materiaal aan gort rijden. Peet en Jo, beterschap !!!
ronny (1-2-2014 om 12:18)
@ vlissinger knap hoor zo berekening van je maar het blijft jou berekening ,en vrachtwagen chauffeurs doen niets natuurlijk ,ze slingeren nooit ze doen nooit inhalen waar het niet mag rijden nooit te hard slingeren nooit over de weg zitten nooit de kaart te lezen achter het stuur , je moet je ogen is open zetten dan praat je geen onzin ,nee vrachtwagen chauffeurs zijn goeie chauffeurs op de wegen tenminste dat denken ze vooral zelf .
jaja (1-2-2014 om 08:47)
dit had je kunnen vermijden. door deze container niet te vervoeren het is een dichte slee van binnen en de auto heb binnen sluiting.wat is de les,als het niet past moet je het niet vervoeren
Cookie-instellingen beheren