Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis: Celstraf vanwege misbruik zoon

Toegevoegd: 30-01-2014, 19.22 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een 52-jarige Middelburger hoorde donderdag op de zitting van de rechtbank in Middelburg een celstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk plus het betalen van 8.497 euro aan schadevergoeding tegen zich eisen wegens het misbruiken van zijn zoon.

De man, die deels heeft bekend, wordt ervan verdacht in de jaren 1998 tot en met 5 april 2003 zijn zoon zowel oraal als anaal te hebben verkracht. Ook zou hij ettelijke keren ontucht met hem hebben gepleegd. Het seksuele misbruik begon toen de jongen tien jaar was. Volgens zijn broer zou de man ook met hem het een en ander hebben uitgehaald.

Dat de man zijn zoon zou hebben verkracht ontkende hij ten stelligste. Welk gaf hij toe dat er 'wederzijds werd gestreeld op plaatsen waar hij niet had mogen komen'. Als achtergrond van zijn handelen zei hij destijds te hebben geworsteld met zijn homoseksuele gevoelens. Gevoelens die in zijn geloofsgemeenschap onbespreekbaar waren.

De misbruikte zoon deed in 2011 aangifte en de Middelburger werd eerst begin 2013 gehoord. Volgens zijn  advocaat C. Kouijzer, viel er wel het een en ander op het onderzoek van justitie aan te merken. Zo had het volgens haar best wel wat vlotter gekund om haar cliënt op de zitting te brengen en verbaasde zij er zich over dat de echtgenote van de Middelburger niet was gehoord.

Immers: volgens de aanklacht had het misbruik in de echtelijke sponde plaatsgevonden en zou zij het toch zeker gemerkt moeten hebben als haar echtgenoot zich met zaken die het begrip ontuchtige handelingen te boven gingen aan de zoons vergreep. Niets van dat alles: de vrouw had nooit iets gezien of gemerkt. En dus meende de advocate dat de Middelburger van de verkrachtingen moest worden vrijgesproken.


Uitspraak 13 februari.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Margarita (27-2-2014 om 09:11)
De geloofscultuur is erg besloten en maakt het nog moeilijker om mee naar buiten te komen. Het maakt niet uit of het refo anders wel of niet is. Het gezin en zeker de 2 jongens, inmiddels mannen zijn beschadigt. Daar gaat het om. De straf is altijd te kort omdat deze mannen levenslang hebben.Ik hoop dat zij het een plaats kunnen geven en door kunnen gaan met hun leven met of zonder hulp.
ferdi hendriks (18-2-2014 om 05:00)
het komt helaas vaak voor binnen deze geloofsovertuiging. zulke verhalen kennen ze allemaal en ze weten dat het meer speelt binnen hun gemeenschap dan daar buiten. maar vanwege de naam van de kerk worden zulke dingen intern opgelost. dit vertel ik niet zo maar heb het van dichtbij meegemaakt en schokkende dingen gehoord over mensen die straffen van de kerk kregen om boete te doen veelal klusjes bij ouderen die dat niet meer zelf konden. zo is iedereen blij behalve de kinderen die beschadigt achter blijven en een grotere kans hebben later ook niet met hun gevoelens om te gaan en misschien wel hun kinderen ook zo zullen schaden. zo word het allemaal in stand gehouden. verstopt achter kasjes op donkere zolderkamers en achter de ellebogen.
Marja (14-2-2014 om 13:18)
Laat ons bidden
Sjaak (13-2-2014 om 15:12)
Geloof heeft hier niets mee te maken lijkt mij. Je moet gewoon met je fikken van kinderen afblijven of je nu gelooft of niet. En ja de kinderen maar ook hun moeder zijn gewoon bang van deze eikel als ik het zo leest. Beetje korte tijd en weinig wat hij nu moet betalen. Lijkt meer op een pedofiel eigenlijk kinderen pakken bababa
Jaap (31-1-2014 om 20:15)
@ marco, dat u uw eigen kinderen verschonen al moeilijk vind is ook niet helemaal normaal.
Mark (31-1-2014 om 18:39)
Sorry heb niet het hele bericht gelezen want ik voel me er fysiek ziek door Maar gaat weer lekker laatste tijd
Cookie-instellingen beheren