Vrachtwagen verliest lading op A58

Toegevoegd: 31-01-2014, 12.12 uur

De verloren lading belandde op de snelweg.
De verloren lading belandde op de snelweg.
1
© Foto: Wouter Tiggelman
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een vrachtwagen met oplegger heeft donderdagmiddag bij Middelburg lading verloren op de invoegstrook van de A58 richting Goes. De ravage heeft tijdelijk overlast veroorzaakt voor het overige wegverkeer.

Nadat de lading omstreeks 12.20 uur losraakte, is een behoorlijke hoeveelheid houten palen, planken en betonnen palen over de hele breedte van de weg terechtgekomen. De chauffeur en een passant zijn onmiddellijk begonnen om de verloren lading op de vluchtstrook te leggen.

Gezien een flink remspoor van ongeveer 35 meter is volgens de politie echter vermoedelijk niet voorkomen dat één of meerdere personenauto's over de lading zijn heengereden. Gezien de beschadigingen op de weg is het volgens de politie aannemelijk dat er andere voertuigen beschadigd zijn geraakt. De politie wil graag met gedupeerden spreken.

De wegbeheerder heeft enige tijd één rijstrook afgesloten voor het wegverkeer. Tegen de chauffeur is een proces-verbaal opgemaakt.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Frans (1-2-2014 om 10:08)
Nu wordt de schuld alweer verlegd naar degenen die de wagen opladen, zo van "ja maar de chauffeur kan er ook niks aan doen". De chauffeur is degene die zich met die lading over de snelweg verplaatst dus de chauffeur is daarvoor verantwoordelijk en niemand anders. Alle zogenaamde excuses die ik hier zie is pure onzin en getuigt van onverantwoordelijk gedrag. En al dat gebazel over "gewone automobilisten" (chauffeurs voelen zich dus blijkbaar letterlijk en figuurlijk verheven, daar gaat het al fout) is natuurlijk kolder, want ongelukken met vrachtwagens zijn veel ernstiger dan met normale personenauto's. Jammer dat men dat blijkbaar niet begrijpt. Verder sluit ik mij aan bij de uitspraak van "jaja".
Erik (1-2-2014 om 08:54)
@Kees De chauffeur is altijd verantwoordelijk voor het beladen, vastzetten en controleren van zijn lading. Is dit niet in orde, dan mag de chauffeur gewoon niet gaan rijden. How simple life can be? @Schipper JA...dit is erg, want dit kan veel grotere gevolgen hebben voor andere weggebruikers. Het zal dan maar je pa, ma, broer, zus, man, vrouw of kind wezen.
Bertus (1-2-2014 om 08:31)
Een ongeluk zit in een klein hoekje... Gelukkig geen persoonlijke gewonden
Johannes (31-1-2014 om 23:40)
Kijk, dat lees ik nu graag, dat tegen de veroorzaker van de overlast proces-verbaal wordt opgemaakt. Nu de rechterlijke macht nog.
jaja (31-1-2014 om 21:58)
Gaan we weer horen hoe goed die professionals zijn vergeleken bij de ordinaire mens.. Elke stommiteit grijpen beroepschauffeurs aan om zichzelf te roemen. Snapt u t nog?
Kees (31-1-2014 om 21:57)
Soms wordt er bij het laden de lading op de trailer gegooid door het bedrijf en de chauffeur kan het uitzoeken. Dan kunnen er tussen de pallets of planken etc etc gaten zitten die je niet ,met kettingen of spanbandem kan dichttrekken, daardoor kan er in de flauwste bocht al verschuivingen plaatsvinden waardoor de spanbandem/kettingen lossen kunnen gaan zitten waardoor dan de lading gaat schuiven en dan verplaatst het gewicht zich naar 1 kant waardoor alles gaat schuiven.. Tis niet altijd de chauffeur!!!