Weerbericht:
Vrij veel wind met af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vrachtwagen verliest lading op A58

Toegevoegd: 31-01-2014, 12.12 uur
De verloren lading belandde op de snelweg.
De verloren lading belandde op de snelweg.
© Foto: Wouter Tiggelman
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Een vrachtwagen met oplegger heeft donderdagmiddag bij Middelburg lading verloren op de invoegstrook van de A58 richting Goes. De ravage heeft tijdelijk overlast veroorzaakt voor het overige wegverkeer.

Nadat de lading omstreeks 12.20 uur losraakte, is een behoorlijke hoeveelheid houten palen, planken en betonnen palen over de hele breedte van de weg terechtgekomen. De chauffeur en een passant zijn onmiddellijk begonnen om de verloren lading op de vluchtstrook te leggen.

Gezien een flink remspoor van ongeveer 35 meter is volgens de politie echter vermoedelijk niet voorkomen dat één of meerdere personenauto's over de lading zijn heengereden. Gezien de beschadigingen op de weg is het volgens de politie aannemelijk dat er andere voertuigen beschadigd zijn geraakt. De politie wil graag met gedupeerden spreken.

De wegbeheerder heeft enige tijd één rijstrook afgesloten voor het wegverkeer. Tegen de chauffeur is een proces-verbaal opgemaakt.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
schipper (31-1-2014 om 20:36)
het kan eens gebeuren, maar als jullie die auto's wekelijks tegen een boom zie parkeren is dit nu zo erg ?
Bas (31-1-2014 om 15:43)
@Hans Eigenlijk zou dit niet iedereen moeten kunnen overkomen. De lading zou dusdanig moeten zijn gezekerd dat deze nooit(!) van de oplegger kan vallen. Zie hier voor een mooi voorbeeld van een goed gezekerde lading; geen mm verschoven: http://www.vastgereden.nl/ufotos//2011/09//28526_0b7e926154_big.jpg
hans (31-1-2014 om 15:03)
Ik ben zelf ook chauffeur en dit kan ook iedereen overkomen, maar het neemt niet weg dat we onze lading goed moeten zekeren en dit moeten controleren. Dit had ook erger kunnen aflopen!
Ad. (31-1-2014 om 15:02)
Frans dat is natuurlijk onzin want geloof mij maar dat die chauffeur goed geschrokken is en zich realiseertt wat er had kunnen gebeuren achter hem. als het zo is dat er voertuigen over die lading zijn heen gereden snap ik niet dat die niet zijn gestopt want die moeten ook ontzettend zijn geschrokken. en schade hebben. Het is gelukkig goed afgelopen en daar gaat het om.
ronny (31-1-2014 om 14:20)
ze moeten veel en veel strenger blijven controleren op de chauffeurs .
jan (31-1-2014 om 14:18)
Hallo frans ook weer eens iets zinnigs te melden, weet je wel hoeveel auto's er rijden hëeeeeel veel en hoe veel ongevallen gebeuren er hëeeeeeel weing dus valt best mee nu toevallig 2 na elkaar, je kunt beter niets schrijven dan dit soort onz7n