Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 174 km

Stoom zorgt voor loze brandmelding kerk

Toegevoegd: 31-01-2014, 14.42 uur - Update: 01-02-2014, 10.43 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - Vrijkomende stoom heeft vanochtend voor een loze brandmelding gezorgd bij de Gasthuiskerk in het centrum van Zierikzee.

Rond 09.10 uur dacht iemand rook te zien bij het dak van de monumentale 18e eeuwse Sint Willibrorduskerk aan de Hoge Molenstraat. Binnen vijf minuten werd het sein middelbrand gegeven. Er werden twee tankautospuiten en een ladderwagen opgeroepen.

De locatie bleek bij nader inzien de nabij gelegen Gathuiskerk te zijn. De brandweerlieden konden weer terugkeren naar de kazerne toen bleek dat de rook geen rook was, maar vrijkomende stoom van een cv-installatie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ad. (31-1-2014 om 15:12)
Beter een loze melding dan een enorme brand in de binnenstad.en Ik kan mij wel voorstellen dat iemand stoom aanziet voor rook dus heeft deze voorbijganger goed gehandeld. Het had ook een huis kunnen zijn met mensen erin en dan is een beetje sociale controle niet verkeerd.
Cookie-instellingen beheren