Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man vernielt ruit bushalte Axel

Toegevoegd: 05-02-2014, 13.58 uur
Door: Rolf de Feijter

AXEL - Dinsdagmiddag is aan de Stationsstraat in Axel een 38-jarige inwoner van Zuiddorpe aangehouden. De man zou een ruit van een bushalte vernield hebben op het Szydlowskiplein.

Een oplettende getuige belde rond 17.30 uur de politie en gaf een duidelijk signalement van de dader. Met een trottoirtegel had hij een ruit ingegooid. Korte tijd later zagen agenten hem lopen op de Stationsstraat en kon hij worden ingerekend.

Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Er is proces verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ad (6-2-2014 om 11:45)
breng eens een bezoek aan het gydinia museum dan begrijpt u waarom dat plein zo heet het was de pantser infanterie divisie die met veel slachtoffers [weinig burgers] axel heeft bevrijdt
Jenne (6-2-2014 om 09:48)
polka dot: het gaat erom wat die man gedaan heeft. Hij was kolonel van de eerste Poolse panterdivisie die Zeeuws-Vlaanderen ontzet heeft in 1944. In Axel staat er een monument van met de plakkaten van hem, de Poolse adelaar en het eerste Poolse panterdivisie. Dus met recht een naam om te eren met een plein vind ik!
Midas (6-2-2014 om 09:22)
Zdzisław Szydłowski, commandant van de 3de Poolse Infanterie Brigade, die in september 1944 Axel bevrijdde. Daar mag je dan best wel een plein naar noemen denk ik.
polka dot (6-2-2014 om 06:43)
het wat voor plein ? of hebben ze daar soms een hekel aan nederlandse namen ? wie kiest en nu een naam die niemand uit kan spreken ?
Ad. (6-2-2014 om 00:56)
Als je 38 jaar bent geworden en je doet dit soort dingen zit je of onder de drugs of je bent ontsnapt uit een gesloten inrichting
Cookie-instellingen beheren